Diari La Veu del País Valencià
Iniciativa vol una votació oberta de les capçaleres per a les primàries

RedactaVeu / Paterna

La Mesa Nacional d’Iniciativa del Poble Valencià, el màxim òrgan de decisió entre congressos del partit ecosocialista, ha aprovat hui en la seua reunió a Paterna una resolució sobre el posicionament de la formació de cara a la finalització del procés d’elaboració del reglament de primàries de la coalició Compromís.

Iniciativa valora molt positivament el treball de la comissió encarregada d’elaborar el reglament de primàries de Compromís i, especialment, el debat dut a terme en tots els col·lectius locals i comarcals per fer aportacions a aquest document.

La formació ecosocialista ha mostrat la seua satisfacció pel gran nombre d’aportacions rebudes i les característiques de moltes d’aquestes, “que reflecteixen una implicació i maduresa en el debat molt satisfactòries i mostren la convicció del gran nombre de persones participants en un procediment de primàries accessible i el més ampli i obert possible”.

Iniciativa aposta decididament per les aportacions que manifesten molt àmpliament que la pluralitat de la coalició és un valor reconegut i estimat per l’actiu polític de Compromís i que reclamen que la coralitat siga un patrimoni comú a preservar i garantir de maneres diverses.

La resolució aprovada hui disposa que la fórmula més adequada per donar satisfacció a la pluralitat de la coalició “és una votació oberta de les capçaleres de les candidatures i dels llocs imparells d’aquestes, amb una ordenació per assignació del quocient 1/n a cada ordinal del vot. Una vegada elegits en primàries obertes aquests llocs, la Comissió Executiva Nacional de Compromís hauria de fer una avaluació dels resultats i usar els llocs parells per garantir la pluralitat de la coalició en tots els àmbits: territorials, de noves incorporacions, d’equilibri de representació, etc”.

D’aquesta forma, Iniciativa referma la seua aposta decidida d’impulsar un procés de primàries per a l’elecció de les candidatures de Compromís de manera que la ciutadania participe directament en l’activitat democràtica i en la confecció de les llistes electorals.

“El diàleg permanent amb la gent ha sigut un element diferencial de Compromís que, amb aquesta nova experiència política, s’ha de vore reforçat”.

Així, es considera també que el procés pel qual s’aposta ha de ser un vertader instrument de democràcia participativa, per la qual cosa s’ha de facilitar tant els mecanismes d’incorporació de persones al cens com les oportunitats de presentar candidatures al procés.

El partit ecosocialista valora molt positivament la flexibilitat a la gran diversitat d’àmbits municipals per organitzar aquest procés i l’ajust del cens de participants a l’àmbit de cada candidatura.

En conseqüència, Iniciativa, a través de la resolució aprovada hui, es congratula per la maduresa democràtica del procés de participació, debat i aportació i trasllada a la Comissió Executiva de Compromís la necessitat de disposar en breu de la redacció consensuada del text del Reglament de Primàries per la presentació i ratificació al Consell General de Compromís.

Comparteix

Icona de pantalla completa