Diari La Veu del País Valencià
Carles Mateu: “La sentència de presó per parlar valencià és repressió”

RedactaVeu / Almenara

Carles Mateu Blay, el conductor d’Almenara que va ser retingut més de tres hores en un control rutinari de la Guàrdia Civil perquè es va negar a parlar en espanyol, ha sigut condemnat a sis mesos de presó per desobediència a l’autoritat i a una retirada del carnet d’un any i un dia, a més d’una sanció econòmica .

Aquest militant d’ERPV havia guanyat el judici en primera instància, hi va resultar absolt, però el fiscal va recórrer la sentència i ara l’Audiència Provincial l’ha revocada i ha acceptat les peticions del fiscal.

Carles Mateu ha contactat amb La Veu del País Valencià i ha declarat que sense voler entrar en aspectes jurídics perquè no coneix l’última sentència, ha manifestat que tot el que li està passant “és surrealista”.

Carles Mateu ha sigut contundent en les seues declaracions: “El que m’ha passat és el reflex de la repressió total de la llengua identitària; és una vegada més la submissió dels valencians des de fa 300 anys”.

Aqust veí d’Almenara ha contat a La Veu el “menyspreu” de la ‘benemèrita’ cap a la seua persona i cap a la seua llengua. Entre altres frases dels agents cal destacar: “Hábleme en español, estamos en España”.

Ara, Carles Mulet està estudiant, junt al seu advocat, les accions legals contra “aquesta repressió contra la identitat del País Valencià”.

Mateu ha enviat a La Veu del País Valencià la fotografia, presa des del seu mòbil, dels dos agents que li feren el control d’alcoholèmia.

Comparteix

Icona de pantalla completa