Diari La Veu del País Valencià
FAPA denuncia tracte de favor amb l’escola concertada al finançar els menjadors
RedactaVeu / València

El Consell de Govern de FAPA-València ha criticat el “tracte de favor” que mostra la Generalitat amb els centres concertats “a pesar que estan sostinguts amb fons públics”, segons un comunicat d’aquesta organització.

Segons aquesta organització, les instruccions dictades a l’inici de curs al servei de menjador als centres educatius “suposen de nou un greuge comparatiu entre l’escola pública i la concertada privada”.

“S’ha fet més evident el tracte de favor a la concertada, ja que les normes publicades solament estan dirigides a centres educatius no universitaris de titularitat de la Generalitat “malgrat que els centres concertats haurien de tenir les mateixes instruccions, ja que estan sostinguts amb fons públics”, afegeixen.

La presidenta de FAPA-València, Eva Grimaltos, ha assenyalat que es finançaran les ajudes amb diners públics però els centres concertats “seguiran sense tenir limitat el preu per menú (encara que la diferència entre l’ajuda i el cost d’aquest haurà de ser sufragat pel centre”, ni la ràtio monitor-alumne.

“És la mateixa situació que la concertació de l’ensenyament: diners públics i normes privades”, ha agregat Grimaltos.

FAPA-València ha detectat que en les instruccions d’inici del curs del passat any s’establia la quantitat que la Conselleria subvencionava als centres per a cada menjador, independentment que anaren o no beneficiaris de l’ajuda, 1,45 euros per comensal i dia.

No obstant açò, en les instruccions per a aquest curs “no s’especifica la quantitat, sinó que es diu que l’administració realitzarà una aportació periòdica als centres docents que presten el servei de menjador escolar”.

“La conselleria amaga el preu del menú sota una afirmació genèrica i així demostra que pagarà quan vulga com ens té habituats”, ha denunciat la presidenta de FAPA-València.

A més, l’òrgan de Govern de la FAPA ha denunciat en diferents ocasions que l’ajuda econòmica per part de l’administració s’amplia a l’alumnat de centres concertats “malgrat l’asfíxia econòmica a la qual la Conselleria té sotmesa l’escola pública”.

“L’ampliació dels beneficiaris de beques de menjador a la concertada suposa continuar destinant diners públics a l’escola privada en detriment de la pública”, critica Grimaltos.

Al seu judici, “assistim a una nova retallada en l’escola pública” i ha assenyalat que si no s’augmenta la partida pressupostària “les ajudes de menjador seran inferiors per al nostre alumnat, cada vegada hi haurà més alumnes i menys diners”.

Amb el lema “FAPA convoca, el teu tries”, la Federació de Pares d’Alumnes de les comarques centrals ha començat hui el procés d’eleccions del qual serà el nou Consell de Govern de l’entitat.

La Federació convocarà a totes les comarques les assemblees oportunes per a escollir els representants comarcals del nou Consell de Govern.

Comparteix

Icona de pantalla completa