Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat perd més de 30 milions per a millorar la sanitat pública

RedactaVeu / València

La diputada socialista en Les Corts Valencianes, Cristina Moreno, ha denunciat que la Generalitat Valenciana ha perdut més de 30 milions d’euros de subvencions europees per a millorar la gestió de la sanitat pública valenciana.

D’aquesta manera, ha explicat que la Generalitat era la beneficiària de les subvencions FEDER de 65 projectes diferents per a la Conselleria de Sanitat que suposaven un muntant total de 36.501.064 euros, no obstant açò, d’aquesta quantitat solament s’han rebut 6.443.035 euros.

Per açò, els socialistes han presentat 65 preguntes concretes per a cada projecte amb l’objectiu d’esbrinar un a un els motius pels quals no s’ha aconseguit la totalitat de la subvenció aprovada i, al mateix temps, si s’havien exigit responsabilitats al no finalitzar els projectes per no disposar de la subvenció aprovada.

Davant açò, la diputada socialista ha lamentat una vegada més el “obscurantisme” del PP perquè de les 65 preguntes realitzades el conseller ha remès una resposta d’un foli amb tres paràgrafs en els quals es limita a dir que “les subvencions poden patir modificacions i que açò pogués no suposar una possible pèrdua de fons Feder” de fet, apunten que “poden ser distribuïdes a altres operacions”.

Per a Moreno, la resposta del conseller és una “maniobra de distracció que evita aclarir la situació específica de cada un dels projectes”.

També ha criticat que “no és possible que el Consell de Fabra es vanaglòrie de transparència perquè no dóna cap explicació davant una circumstància com aquesta en la qual s’han deixat de recaptar 30 milions d’euros quan ja estaven els fons concedits” i, segons ha afegit, “la cosa més greu és que açò afecta directament a la gestió de la conselleria i, per tant, a la sanitat pública valenciana”.

Projectes perduts

De fet, la diputada socialista ha explicat que “es tracta de projectes de diferents categories on alguns es dedicaven a finançar aplicacions informàtiques per al Sistema de Salut però també hi ha projectes com el de “Consolidació de llocs de treball en l’Agència Valenciana de Salut, del qual s’havien de rebre 1.437.579 euros i solament s’han cobrat 378.798 euros”.

És més, Moreno ha destacat altres exemples com la “construcció i validació en un hospital de l’aplicació ORION-Clinic 2.0 que dels 4.082.272 euros que s’havien de destinar s’han rebut 0 euros” o, d’altra banda, “l’evolució tecnològica i funcional de les aplicacions del projecte ABUCASIS: SIA, DMSIA i SENTINELLA en el qual la inversió prevista era de 4.893.761 euros i solament s’han ingressat 1.235.093 euros”.

Comparteix

Icona de pantalla completa