Diari La Veu del País Valencià
EU reclama al Consell el restabliment de les ambulàncies nocturnes
RedactaVeu / València

“Els valencians vénen patint les reduccions d’horaris des del passat mes de març, i malgrat que el conseller Llombart assegurà que no augmentarien els temps d’espera, no ha sigut així, i s’han donat casos d’esperar més de 40 minuts una ambulància, posant-se en risc la salut i inclús la vida de les persones”, lamenta la diputada d’EUPV, Marina Albiol.

Albiol recorda que el passat més de març entrà en vigor les reduccions en el transport sanitari urgent, i 3 unitats de SVB van ser eliminades, les situades a la Malva-rosa, Castelló de Rugat i Elx; 22 unitats SVB passaren de prestar servei 24h a 12h; i 10 unitats SAMU que prestaven servei 14h passaren a 12h.

La parlamentària considera “imprescindible que es revertisquen aquests horaris, que estan afectant de manera molt negativa a l’atenció sanitària, empitjorant especialment les nits. És una mesura que ha fracassat i que està posant en perill vides humanes”, alerta.

Esquerra Unida insta a Llombart a explicar quines conseqüències ha provocat aquesta reducció, “perquè òptimes no ha sigut cap”, apunta Albiol, qui reclama que el Consell restablisca d’immediat els horaris d’aquestes unitats SAMU i SVB.

Comparteix

Icona de pantalla completa