Diari La Veu del País Valencià
La UV homenatja a Tomás i Valiente, Lluch i Broseta amb una exposició
EFE / València

“Mestres de ciutadania” obrirà el programa expositiu que contempla també una mostra dels artistes valencians Manuel Boix, Premi Nacional d’Arts Plàstiques en 1980, i Artur Heras, que va dirigir la Sala Parpalló entre els anys 1980 i 1995.

A aquestes grans exposicions se sumaran unes altres de menor grandària, com la relacionada amb el cinquantè aniversari de la Cartellera Túria, i activitats en la Sala Oberta.

Els ajustos i la reducció del pressupost ha portat a la Universitat de València a cercar vies de col·laboració amb particulars, associacions i diverses institucions.

Aquest mateix mes s’inauguren dues noves sales expositives temporals, la sala José Puche al Palau de Cerveró, on des del dimecres pot visitar-se l’exposició “Infància, salut i malaltia. El Doctor Ramón Gómez Ferrer (1862-1924)”, i una altra en els jardins del Botànic amb una nova proposta del grup Makea de “Ofegar” sobre el disseny sostenible, el dia 24.

Francisco Tomás y Valiente

Una de les grans apostes en la programació cultural de la universitat per a aquest curs és l’exposició de l’il·lustrador, humorista gràfic i pintor Andrés Rábago García, conegut pels pseudònims de Ops i El Trencat, que s’inaugurarà el 26 de setembre i romandrà oberta al públic fins a Nadal.

El 2 d’octubre, l’escriptor i filòsof Josep Ramoneda presentarà, al costat de la filòsofa Adela Cortina i el professor mercantil i empresari Francisco Pons, la revista La maleta de Portbou.

També estan previstes les conferències del periodista Ignacio Ramonet, especialista en geopolítica i estratègia internacional i consultor de l’ONU, que imparteix classes en la Sorbona de París, i del filòsof, periodista i editor italià Paolo Flores d’Arcais.

La Universitat de València prepara a més una gran exposició, en col·laboració amb l’Institut Francés, davant la celebració enguany del tercer centenari del naixement de l’escriptor i enciclopedista francés Denis Diderot, sobre la Il·lustració i l’Enciclopèdia, que es presentarà al novembre.

Manuel Broseta

La mostra arreplegarà també material del botànic valencià Antonio José Cavanilles, qui va plasmar en un llibre l’impacte de la veu “Espanya” en l’Enciclopèdia.

Així mateix, el claustre de la Nau inaugurarà a l’octubre una intervenció sobre la realització d’un jardí vertical, mentre es prepara una col·laboració amb l’empresa cervesera Heineken per a la celebració d’unes jornades gastronòmiques abans de finals d’any.

Comparteix

Icona de pantalla completa