Dóna suport al conductor condemnat per parlar valencià

La recollida de signatures en Change.org està dirigida al Síndic de Greuges i demana la retirada de presó per a Carles Mateu per haver-se negat a parlar en espanyol a la Guàrdia Civil
1 octubre 2013 01:00h

RedactaVeu / València

A la xarxa s’ha ficat en marxa una campanya de recollida de signatures a Change.org dirigida al Síndic de Greuges del País Valencià José Cholbi Diego, perquè faça les gestions pertinents per a la retirada de la pena de presó a Carles Mateu, conductor d’Almenara que ha segur condemnat a sis mesos de presó per negar-se a parlar español a una parella de la Guàrdia Civil.

Text de la campanya:

"José Cholbi Diego, Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana:

"Perquè és un dret el poder expressar-se en una llengua cooficial davant de l'administració. Exigim la retirada inmediata de la pena de presó a Carles Mateu Blay per parlar valencià a la Guàrdia Civil, doncs és un dret el poder expressar-se en una llengua cooficial davant de l'administració".

Petició creada per Pere Alegria.

Carles Mateu en declaracions a  La Veu del País Valencià declarà que sense voler entrar en aspectes jurídics perquè no coneix l’última sentència, manifestà que tot el que li està passant “és surrealista”.

Carles Mateu ha sigut contundent en les seues declaracions: “El que m’ha passat és el reflex de la repressió total de la llengua identitària; és una vegada més la submissió dels valencians des de fa 300 anys”.

 
next