Diari La Veu del País Valencià
ERPV Sagunt – Atac a la qualitat de l’educació pública
Noguera: ‘la supressió de més línies d’infantil a Sagunt és un altre atac a la qualitat de l’educació pública’

El candidat d’Esquerra Republicana a l’alcaldia de Sagunt, Vicent Noguera, ha criticat avui la supressió de més línies d’infantil a la ciutat. Així Noguera ha denunciat que “al col.legi públic Vilamar, Port de Sagunt, la Conselleria ha eliminat una unitat d’infantil i ha suprimit dos professors deteriorant la qualitat de l’ensenyament”.

Noguera ha més ha recordat que al País Valencià les famílies hem perdut un 14’4% de renda familiar (per damunt de la mitjana estatal que és d’un 10%) i la Conselleria ha reduït la inversió en educació al darrers anys un 7’2% atemptant així contra la igualtat d’oportunitats i d’accés a l’ensenyament de qualitat de la ciutadania. Reduir inversió en educació i tancar centres sota l’excusa que ha disminuït la natalitat és d’una miopia política i una irresponsabilitat impròpia d’uns governants que han de buscar el benestar del poble que els ha elegit. Amb mesures com aquestes la Conselleria no fa més que augmentar la bretxa social i la precarietat laboral.

El candidat republicà ha afegit que “és justament el moment de mantenir totes les unitats i professorat per tal de reduir les ràtios i augmentar en conseqüència la qualitat educativa en una etapa determinant per a aconseguir una bona formació. És ben sabut que la palanca del canvi de model econòmic i l’única manera d’augmentar les oportunitats de treball i reduir l’atur és amb més i millor educació per a tothom.

Noguera a més ha afegit que “al Port de Sagunt, a més a més hem patit d’una manera més sensible la desindustralització i els efectes de la precarització laboral els dramàtics ERO’s en Galmed i Bosal que han deixat centenars de famílies sense recursos. Les polítiques públiques han d’estar orientades a compensar desigualtats i redistribuir la riquesa cap a la igualtat d’oportunitats i el benestar general, tot el contrari del que fa María José Catalá amb aquestes decisions en contra de la garantia dels dret a l’educació i el treball dels ciutadans saguntins.

Des d’Esquerra-Sagunt exigim el manteniment d’aquestes unitats i animem la ciutadania a participar en les iniciatives i mobilitzacions per tal d’aconseguir-ho

Comparteix

Icona de pantalla completa