Diari La Veu del País Valencià
Benidorm exigeix a Conselleria que acabe les obres de l’institut desallotjat pel vent
EFE / RedactaVeu / Benidorm

Les fortes ratxes de vent han ocasionat desperfectes en els sostres d’algunes de les 22 aules prefabricades instal·lades al centre. Han sigut els responsables del centre educatiu els que han decidit desallotjar als 400 alumnes que estudien en prefabricades -entre el 60% i el 70% dels escolars de l’IES- després de detectar que les fortes ratxes de vent estaven danyant i desprenent les cobertes de les aules.

Els Bombers han registrat ratxes de vent de 80 quilòmetres per hora a la zona, “amb pics de fins a 120”, i a més de les aules prefabricades també han patit danys les tanques perimetrals i la porta principal d’accés al centre. Segons dades aportades per l’ajuntament, fins a l’IES Pere María Orts i Bosch s’han traslladat efectius de Bombers, vuit agents de la Policia Local, quatre de la Policia Nacional i dos agents de la Policia Autonòmica.

Els alumnes desallotjats han sigut traslladats a les instal·lacions de l’edifici principal del centre, que és ʹd’obraʹ. L’alcalde ha explicat que afortunadament no s’ha hagut de lamentar danys personals i ha criticat “la deixadesa i la desídia de la Generalitat Valencianaʺ, ja que les obres d’ampliació d’aquest IES porten paralitzades des de juliol de 2011.

L’edil d’Educació, Rubén Martínez, ha detallat que l’obra d’ampliació es troba executada quasi en un 80% des de fa dos cursos acadèmics i només queden les rematades finals que, pel que sembla, no s’han realitzat per falta de pressupost. Martínez ha insistit que des d’agost de 2011 s’han remès diversos escrits a Conselleria -l’últim el desembre passat- perquè es reprenga i concloga l’obra. Ja al gener de 2012, l’ajuntament va plantejar una proposta a la Conselleria per reactivar les obres, després que aquesta informara que ʺestaven paralitzades perquè l’empresa constructora havia fallit i existia, a més, un procediment judicial obertʺ.

L’alcalde ha assenyalat que les classes han quedat suspeses fins dilluns que ve, ja que els responsables de l’empresa que s’encarrega de les aules prefabricades requereix de tres o quatre dies per a arreglar els danys que han patit els ‘barracons’.

Edifici en condicions

La diputada de Compromís, Mireia Mollà, ha afirmat que ʺni el vent ni la humitat expliquen els recents incidents que s’han registrat en diferents centres educatius i que han provocat fins i tot ferides als alumnes. Aquests fets s’han produït per la falta de manteniment dels col·legis i instituts i per la negativa de la Generalitat a realitzar les infraestructures pendentsʺ.

Per la seua banda l’STEPV (Sindicat de treballadors i treballadores de l’ensenyament del País Valencià), ha assegurat que fa poc mes d’una setmana, després de l’enfonsament del sòl d’una aula a Santa Pola, un altre centre educatiu públic te problemes a els seues instal·lacions, aquesta vegada a un barracó. STEPV duu anys insistint a l’Administració perquè construïsca els centres educatius necessaris per acabar amb els barracons, però el govern valencià ha retallat a mínims la partida pressupostària per construir nous centres educatius públics.

El Sindicat va demanar la setmana passada una reunió urgent de la Mesa Sectorial per tractar el pla de revisió de les infraestructures dels centres amb la presència de la Consellera d’Educació i ho va tornar a sol·licitar ahir en la reunió de la Junta de Portaveus. De moment no tenim resposta a aquesta demanda de reunió.

Comparteix

Icona de pantalla completa