Diari La Veu del País Valencià
Debat / Fabra promet abaixar els impostos aquesta legislatura
Europa Press / EFE / València

Fabra, durant la seua intervenció en el Debat de Política General que se celebra en les Corts Valencianes, ha assegurat que s’aprovaran “noves rebaixes d’impostos”. Entre les quals destaca una nova deducció autonòmica a l’Impost de la Renda de les Persones Físiques (IPRF) per obres de reforma d’habitatge; una bonificació del 100 per cent de l’impost d’Actes Jurídics Documentats perquè les empreses puguen refinançar els seus deutes i una bonificació per a joves emprenedors que eliminarà el cost fiscal de préstecs i crèdits per a adquisició de les seues seus i locals empresarials.

El cap del Consell ha assegurat que en 2014 els pressupostos seran “més reduïts”, però ha assegurat que es destinaran més de 10.200 milions d’euros “per a seguir mantenint l’excel·lència en la sanitat, una educació pública de qualitat i les millors prestacions possibles”.

Alhora, ha indicat que s’inclourà un pla extraordinari d’infraestructures socials, dotat amb més de 500 milions d’euros, que tindrà en compte “les necessitats sanitàries, educatives, judicials i les infraestructures educatives, judicials i de proveïment”.

També ha destacat que en el pròxim exercici s’aprovarà la Llei Valenciana del Patrocini, Mecenatge, Donació i Col·laboració Pública Privada “per a incentivar l’aportació del sector privat en activitats d’interés general”.

D’altra banda, ha anunciat un pla estratègic en el Servei Valencià de Feina i Formació (Servef), així com un “nou pla d’oportunitats” que tindrà un pressupost d’aproximadament huit milions i preveurà mesures “de xoc” per a incentivar la contractació de desocupats per part d’ajuntaments i empreses.

Els funcionaris de la Generalitat cobraran la paga extra de desembre

El president de la Generalitat, Alberto Fabra, ha anunciat hui que els més de 140.000 funcionaris de l’Administració autonòmica “rebran la seua paga extra al desembre d’enguany”.

 Fabra ha exposat aquest compromís durant el debat sobre l’estat del País Valencià. El “redimensionament” de les plantilles del sector públic empresarial està “pràcticament acabat”, segons el president.

La Generalitat convocarà 300 places de docents abans d’acabar la legislatura

La Generalitat convocarà 300 noves places de docents abans d’acabar la legislatura, amb la finalitat de dotar la plantilla del professorat de més estabilitat.

 Fabra s’ha compromés també a l’engegada del Pla Èxit de millora del rendiment acadèmic en Secundària, que suposarà la incorporació de 500 docents procedents de la borsa d’interins i una inversió de 9 milions d’euros. A més, ha afirmat que es reduiran un 35% les aules prefabricades, de manera que més de 3.000 alumnes estrenaran col·legis nous, i ha anunciat catorze noves infraestructures educatives, en municipis com La Vilajoiosa, Montserrat, Paiporta, Sueca, València o Vinaròs, entre d’altres.

El petit comerç creu que les dades no avalen la llibertat d’horaris

La Confederació de Comerciants i Autònoms del País Valencià (Covaco) considera que les dades dels últims mesos “no avalen” una mesura com la concessió de llibertat d’horaris comercials que pretén instaurar la Generalitat. Alberto Fabra, ha anunciat durant el debat que el Consell permetrà la llibertat d’horaris comercials a tot el País Valencià, de manera que cada municipi podrà fixar els seus propis “en funció de les seues necessitats”.



Aquesta mesura, segons ha explicat Fabra, es dirigeix a augmentar la competitivitat i dinamitzar un sector que suposa el 13 per cent del PIB valencià. La presidenta de Covaco, Encarna Sanchis, ha assegurat que l’anunci de Fabra els ha “pilat per sorpresa” i ha recriminat que “no haja sigut consensuat”. “Les dades que tenim fins a hui, per les experiències dels últims mesos de liberalització a València i Alacant, no avalen una mesura d’aquestes característiques”, ha assegurat.

Comparteix

Icona de pantalla completa