Diari La Veu del País Valencià
Camps i Barberà no seran jutjats pels contractes amb Urdangarin
EFE / ACN / València

En una interlocutòria feta públic hui pel TSJ valencià, la Sala civil i el Penal considera que, “ara com ara”, no troba “imputació inequívoca i rellevant” contra Camps i Barberà per la contractació amb l’Institut Nóos per a la celebració de les jornades València Summit.

La causa investiga el presumpte desviament de fons públics a l’Institut Nóos, presidit per Urdangarin i el seu exsoci Diego Torres, a qui Administracions valencianes van aportar 3,5 milions per a organitzar tres València Summit de 2004 a 2006 i elaborar els projectes dels Jocs Europeus i els de la Joventut, que mai es van celebrar.

El titular del Jutjat d’Instrucció número 3 de Palma de Mallorca, José Castro, va demanar al juny que el TSJ valencià assumira la competència de la instrucció del cas Nóos sobre els fets referits a Camps i Barberà, en apreciar indicis racionals de la possible participació de tots dos en delictes de falsedat documental, prevaricació, malversació de fons públics i frau a l’Administració.

La Fiscalia Anticorrupció va demanar al TSJCV que imputara tots dos dirigents davant possibles indicis de delicte en la contractació de l’Institut Nóos per a organitzar els esdeveniments València Summit, i va considerar que si el TSJ valencià decidia imputar-los havia d’assumir la totalitat del cas Nóos, que instrueix des de 2009 el jutge Castro.

El TSJ valencià va nomenar el magistrat Antonio Ferrer ponent encarregat d’elaborar la proposta de resolució sobre si el tribunal valencià havia d’assumir eixa instrucció, qui va proposar a la sala no assumir la causa en allò que afecta Camps i Barberà i retornar tot el cas a Palma, com finalment s’ha acordat i fet públic hui.

Rita Barberá: “Ha parlat la justícia i ha parlat clar”

L’alcaldessa de València, Rita Barberá, s’ha mostrat aquest dimarts molt satisfeta amb la decisió del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià de no imputar-la al ‘cas Nóos’, tal com sol·licitava el jutge instructor, José Castro.

En declaracions als mitjans als corredors de les Corts Valencianes, Barberá ha dit que volia valorar la decisió “amb la mateixa moderació i respecte que sempre ha fet quan les decisions han estat les contràries”.

L’alcaldessa ha dit però que “ha parlat la justícia i ha parlat clar” i ha assegurat que sempre havia esperat aquesta decisió perquè “no he signat res ni decidit res” en relació amb els contractes del consistori amb Iñaki Urdangarín.

Rita Barberá ha explicat que després de rebre la comunicació que el TSJ valencià no la imputava, havia rebut la felicitació telefònica per part del president de lEstat, Mariano Rajoy, i de la secretària general del PP, Maria Dolores de Cospedal.

Comparteix

Icona de pantalla completa