Diari La Veu del País Valencià
El cap de Policia de Nàquera ocupa una plaça d’inspector “sense haver-la guanyat”
RedactaVeu / Nàquera

El sindicat CSI-F denuncia que l’alcalde ha creat una plaça d’inspector i ha designat per a ocupar-la l’agent que ostentava la prefectura de policia local de Nàquera. Aquesta situació es produeix sense que l’afectat haja guanyat el lloc en condicions d’igualtat, mèrit, capacitat i publicitat, com estableix la legislació. A més, el responsable de la policia local va entrar en comissió de servei amb una plaça d’agent de subgrup C1, mentre que la d’inspector és del subgrup A2.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI-F) explica que el cap de la Policia Local va arribar fa dos anys des de València amb la categoria d’agent i en comissió de serveis. L’article 104 de la llei 10/2010 de 9 de juliol d’Ordenació i Gestió de la Funció Pública estableix que les comissions de serveis poden prorrogar-se un màxim de dos anys, termini que ja s’ha complit.

El sindicat assenyala que en la relació de llocs de treball (RPT) d’enguany l’Ajuntament va consignar una plaça d’inspector. Delegació del Govern va enviar un escrit a l’alcalde en què li requeria anul·lar l’acord en un mes perquè incompleix el decret-llei 20/2011 de 30 de desembre de mesures urgents en matèria pressupostària. No obstant açò, el primer edil ha fet cas omís del requeriment i ha signat un decret assignant la plaça d’inspector al cap de Policia Local.

CSI-F assenyala que la presa de possessió com a inspector, que s’ha produït aquesta setmana, incompleix la normativa que preveu que les comissions de serveis puguen perllongar-se un màxim de dos anys. De la mateixa manera, també contravé la indicació que l’afectat ha d’ocupar un lloc en la seua nova destinació de la mateixa escala que el que tenia. En aquest cas, ha passat d’agent a València a inspector a Nàquera per designació de l’alcalde.

El sindicat lamenta, igualment, “el mal ambient generalitzat i l’obertura injustificada d’expedients” que han caracteritzat els dos últims anys la direcció de la Policia Local. La central sindical insta l’alcalde a reconsiderar la seua postura i que acate tant el requeriment de Delegació de Govern com la normativa que impedeix assignar eixa plaça d’inspector i prorrogar una comissió de serveis més enllà de dos anys.

Comparteix

Icona de pantalla completa