Diari La Veu del País Valencià
Els treballadors dels menjadors de Ford convoquen vaga indefinida
RedactaVeu / Almussafes

Les negociacions entre el Comitè d’empresa de Sodexo, empresa que té la concessió dels menjadors de la factoria Ford a Almussafes, i la direcció de la mateixa estan estancades després de l’ERO Sodexo que afecta a més del 60% de la plantilla.

Com a conseqüència de l’obertura del tercer torn o torn de nit en la factoria Ford Almussafes, la direcció de Ford va acordar amb la representació legal dels treballadors de Ford, reduir els temps de descans dels treballadors, com a compensació a l’increment de la plantilla per a poder operar durant aqueix tercer torn. En la pràctica, açò ha suposat que Ford Espanya, exigeix a la concessionària Sodexo, la reducció del nombre de menjadors davant la menor demanda per part dels treballadors de Ford, atès que la reducció de 30 a 15 minuts de descans, impossibilita als mateixos tenir accés al menjador per la falta de temps en els descansos. La conseqüència de tot açò, és que al reduir-se el nombre de comensals quasi en dos terços (s’ha passat dels 3.400 als 1.200/1.300 diaris), Ford Espanya ha demanat a l’empresa Sodexo reduir el nombre d’hores de menjador, la qual cosa suposa condemnar a l’empresa concessionària i als seus treballadors, a haver d’acceptar una reducció de plantilla entorn dels dos terços.

La majoria dels treballadors afectats per aquesta mesura porten prestant servei en la factoria Ford Almussafes més de trenta anys, i ni l’empresa Sodexo, ni Ford ofereixen cap eixida viable a la situació personal de cadascun dels afectats. Des del Comitè d’empresa de Sodexo s’ha sol·licitat una redistribució dels temps de descans i pauses, la qual cosa permetria a molts treballadors de Ford seguir fent ús dels menjadors, així com una altra sèrie de mesures alternatives per a evitar l’acomiadament d’aqueixes 58 persones, o almenys d’una gran part dels afectats, però tant des de la direcció de Sodexo com de Ford Espanya, les posicions es mantenen inalterables.

A més, el Comitè d’empresa no entén com és possible que malgrat incrementar-se el nombre de treballadors entorn dels 1.500 en Ford, la direcció de l’empresa de vehicles haja pres la decisió unilateral de reduir els temps de descans, sabent l’efecte pervers que aquesta decisió suposaria per als treballadors de Sodexo.

Per tant, des del Comitè d’empresa de Sodexo s’exigeix tant a la direcció de l’empresa concessionària com de Ford, la retirada immediata de l’ERO iniciat i que es reconduïsca la situació actual, que es reòbriguen els menjadors i torns de menjador clausurats, i per tant es permeta als treballadors de Ford fer ús d’aquest servei, evitant amb açò l’acomiadament de 58 treballadors. Fins que açò no ocórrega, s’ha pres la decisió de convocar una vaga indefinida des del dia 30 de setembre, així com concentracions a les instal·lacions de Ford tots els dies a les 10.00 hores.

Comparteix

Icona de pantalla completa