Diari La Veu del País Valencià
Compromís i EUPV critiquen la decisió de no imputar a Camps i Barberá
RedactaVeu / València.

La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha mostrat la disconformitat del seu grup amb la decisió del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJCV) de no imputar a l’expresident de la Generalitat, Francisco Camps, i l’Alcaldessa de València, Rita Barberá pel cas Nóos.

Per a Oltra “que hi haja un jutge com l’instructor del cas que veu clars indicis de delicte en l’actuació de Camps i Barberá, que hi haja una fiscalia que ha demanat la imputació i que després el TSJ diga que no troba indicis de delicte no deixa de ser com a poc insòlit”.

“Quan hi ha un jutge com Castro que ha vist clars indicis de delicte, quan sembla que amb Camps i Barberá s’ha d’aplicar la mateixa lògica que ha portat a imputar als dirigents de Balears, perquè han fet el mateix que els dirigents d’ací, la resolució del TSJ resulta poc comprensible”.

“Després que ningú es pregunte perquè els ciutadans perden la fe en una justícia que es molt dura per a la gent normal i sembla moltíssim més indulgent per als poderosos”, ha conclòs Oltra.

Per la seua banda, el portaveu adjunt d’EUPV, Ignacio Blanco, ha manifestat que Rita Barberá i Francisco Camps “tenen motius per a estar contents, però els valencians no tant, perquè sembla clar que els responsables polítics que Urdangarin fera negoci amb diners públics de manera irregular, eren ells, No obstant açò ara sembla que van a ser uns altres, els que estaven per sota i signaven, els que hagen de respondre penalment. En qualsevol cas, seguirem exigint responsabilitats polítiques, perquè n’hi ha.

Blanco ha assegurat que EUPV esperarà “a veure com contínua el cas, si hi ha algun tipus de recurs, com finalitza la instrucció i com se celebra el judici, a Palma o a València. Si és a Palma, afectarà també a responsables de Cacsa, del Consell , a persones que van signar, entenem que per instrucció, directriu o ordre dels seus responsables polítics, els quals si no van a haver de complir una sentència penal, sí que haurien de donar explicacions públiques, cosa que no han fet”.

Cal recordar que Esquerra Unida ha demanat a les Corts Valencianes les compareixences de Rita Barberá i de Francisco Camps, que els dos són diputats, i el PP s’ha oposat. “Fins ara no hem pogut accedir a tota la documentació del cas Nóos, i per tant queden encara moltes coses per aclarir i l’actitud del PP no és ni molt menys la de facilitar les coses per a l’oposició”.

Comparteix

Icona de pantalla completa