Diari La Veu del País Valencià
Educació pretén “acallar” la veu crítica de les direccions
RedactaVeu / València

Ahir va tindre lloc una Mesa Tècnica per a tractar un esborrany d’ordre per a crear la Mesa de Directors i Directores dels centres educatius, per a “establecer un cauce de participación del colectivo de la función directiva” en la lluita contra el fracàs escolar.

La constitució d’aquesta mesa estarà formada, segons l’esborrany, per 15 directors i/o directores de centres educatius d’ensenyaments obligatoris seleccionats a partir d’uns criteris fets a mesura de l’interés de l’administració, com els qui millors resultats obtinguen en les proves diagnòstiques o que tinguen un contracte-programa i programes experimentals, entre d’altres.

Aquests criteris deixen fora molts centres que lluiten de forma magnífica i exemplar contra el fracàs escolar però que no formaran mai part d’aquest organisme perquè no podran complir els requisits exigits.

D’altra banda, no s’hi fa referència ni a la permanent de directors i directores (òrgan creat per la mateixa Conselleria fa anys) ni a les associacions de directors i directores de primària i de secundària existents, que han sigut “molt critiques” amb les polítiques educatives de la conselleria d’Educació i del Govern valencià, segons asseguren fonts del sindicat STEPV.

Per tant, aquesta Mesa de Directors i Directores “s’ha d’enquadrar en l’estratègia de la Conselleria d’eliminar tota veu crítica amb l’administració. Ja ho van intentar amb la modificació de la composició del Consell Escolar Valencià per imposar una majoria de representants de l’administració (i el temps ens dóna la raó quan denunciem la inoperància actual d’aquest òrgan); també en els processos de selecció de la inspecció educativa o en la selecció de professorat per comissió de serveis en els contractes-programa (amb la qual cosa es desestabilitzen les plantilles i es docilitza el professorat)”, denuncien les mateixes fonts.

“Ara toca, continuen, controlar els equips directius amb una Mesa feta a mesura de l’administració i intentar apagar les veus crítiques de les associacions de directors i directores de primària i secundària”.

STEPV ha demanat que es modifiquen els criteris per a formar-ne part i s’incloguen representants de les associacions de directors i directores existents. Com que l’administració s’ha tancat en banda, el Sindicat ha demanat la retirada d’aquesta proposta.

Comparteix

Icona de pantalla completa