Diari La Veu del País Valencià
Intersindical Valenciana crida a la mobilització contra les retallades
RedactaVeu / València

Intersindical Valenciana convoca mobilitzacions per exigir la derogació del decret-llei 1/2012 (decret Vela) en considerar que les declaracions del conseller Moragues i del vicepresident Ciscar no descarten noves retallades. El Sindicat fa aquesta afirmació després de les reunions mantigudes amb el conseller Moragues abans de l’estiu i amb el vicepresident Ciscar la setmana passada. A més, la nota de premsa que l’Administració Valenciana ha fet pública hui, després d’una reunió sindical, “a la qual no se’ns ha convocat, confirma totes les nostres sospites ja que en cap moment fa referència a la derogació del decret ni a la recuperació de tot el que s’ha perdut en aquests dos anys”, expliquen des del sindicat.

El decret Vela va suposar: la retallada del 50% de la carrera professional de la sanitat; el 50% dels sexennis del professorat; la no aplicació de la carrera professional al sector de l’Administració del Consell; la reducció de la jornada i del sou en un trenta per cent al personal interí del Consell; l’impagament dels mesos de juliol i agost al professorat interí; la reducció de les plantilles del sector públic i l’anul·lació de tots els acords sindicals en vigor, han assegurat des d’Intersindical Valenciana.

Aquesta va ser una de les “majors agressions que ha patit el sector públic. Una agressió motivada per la pretensió del govern de fer caixa a costa del seu personal i per deteriorar els serveis públics valencians amb l’excusa de la crisi i del dèficit”.

“Ara, Fabra i Moragues venen fum. Els dos diuen que no suprimiran les pagues extres. Faltaria més! No tenen capacitat legal per a fer-ho. I no es comprometen a derogar el decret Vela ni a dir que no aprovaran altre que continga noves retallades. Calculen amb precisió i detall tot el que diuen, però sense cap compromís. Nosaltres, a diferència del que fan altres sindicats, no confiem en la seua paraula”.

Per tot açò, per la seua “falta de credibilitat” i pels seus continus “paranys”, Intersindical Valenciana convoca una concentració hui dijous, 26 de setembre, a les 19 hores, al Palau de la Generalitat Valenciana que és la primera de tota una sèrie de mobilitzacions “per oposar-nos a la seua política antisocial, contrària al personal de la Generalitat i del sector públic i als serveis públics de titularitat pública”.

Comparteix

Icona de pantalla completa