Una butaca valenciana de cartó 100 % reciclat a Abu Dhabi

Únic projecte de l’estat que es presenta en l'exposició Ecofuture
26 desembre 2012 01:00h
EFE-València

La butaca s'exhibirà durant un any en l'exposició organitzada per l'Abu Dhabi Tourism and Culture. L'objectiu d'aquesta exposició és que els visitants interactuen amb qüestions com els recursos mundials, la vida sana, el canvi climàtic i altres opcions per  un futur sostenible. En les pròximes dècades la tendència es dirigeix a recuperar nous materials per als espais domèstics i laborals, amb respecte mediambiental, eficiència productiva i una estètica que trasllade valors naturals i nets.
 
Dins d'aquesta filosofia, Sanserif Creatius ha creat una família de productes complementaris en cartó -reciclats i reciclables- com la recreació del tradicional rellotge d'avantsala, llums amb sistemes d'il·luminació eficient, sets modulars i marcs per a home-cinema. Partint de tècniques tradicionals i artesanals, l'empresa aborda l’ecodisseny en diverses àrees i materials, amb una cristalleria que parteix de botelles de vi, motxilles amb forma de closca realitzades amb pasta d'ametla i un sistema de subjecció per a partitures musicals que evoca la voluta d'un violí i les talles de la família Stradivari.
 
Gran part dels productes concebuts per Sanserif Creatius es desenvolupen en Centres Especials d'Ocupació (CEE) per afavorir la integració sociolaboral dels col·lectius desfavorits. La mostra d'Abu Dhabi es divideix en sis seccions (Beure, Menjar, Gaudir, Edificis, Moviment i la Ciutat del Futur) i l’objectiu principal és educar a les generacions més joves sobre els factors clau per un futur sostenible i per promoure el compromís amb els temes ambientals i de salut.

next