Diari La Veu del País Valencià
La Coordinadora 25-S fa una crida per a “tirar els Borbons per tercera vegada en la història”
La Marea / Eduardo Muriel

La convocatòria s’emmarca dins d’una sèrie de “respostes a les mesures antisocials que estan prenent els Governs estatal i regionals”. Després de les rodejades al Congrés de l’any passat, ara l’objectiu és la monarquia. “Si ha sigut possible històricament tirar almenys en dues ocasions els Borbons, esperem que aquesta siga la tercera vegada”, ha reivindicat una de les portaveus de la Coordinadora 25-S que aquest dimecres ha comparegut en roda de premsa davant el Congrés.

La concentració serà, concretament, a la Plaça d’Orient, i s’hi han sumat “fins a un centenar de diferents col·lectius socials”, segons els convocants, asseguren que no descarten una acampada. “Anirem, a veure com respon la gent, i allí entre tots decidirem què fer”, ha aclarit un altre portaveu. A les 18 h, està previst que els manifestants es reunisquen a la Plaça d’Espanya per a anar plegats fins al Palau Reial.

La Coordinadora 25-S porta vora un any treballant en un procés constituent i assenyala la monarquia com un representant més del “règim”. “El nostre objectiu és primer un procés de destitució i després constituent, perquè no es prioritze el pagament del deute sobre els drets socials i siga la ciutadania la que puga construir el text”, reclamen.

Quant a la participació, els convocants esperen que, malgrat el cansament acumulat des del sorgiment del 15-M, l’auge de les marees i altres moviments pels serveis públics mantinguen vives les ganes de seguir manifestant-se. Durant el transcurs de la roda de premsa, una quinzena d’agents de policia ha envoltat als convocants i ha procedit a la seua identificació.

La delegada del Govern a Madrid, Cristina Cifuentes, va deixar caure fa unes setmanes que tenia informació sobre grups “violents” que estarien pensant actuar en la convocatòria Escac al Rei. “Reptem a la senyora Cifuentes perquè demostre quan i a través de quin canal de difusió, manifest o declaració de la Coordinadora 25-S s’ha encoratjat qualsevol tipus de violència en les nostres manifestacions”, s’ha defensat la Coordinadora 25-S en un comunicat.

Comparteix

Icona de pantalla completa