Diari La Veu del País Valencià
Cocentaina acull el V Encontre d’Ensenyants de l’Alcoià i el Comtat
RedactaVeu / Cocentaina

Aquest cap de setmana la localitat de Cocentaina es convertirà en l’epicentre de l’ensenyament a les comarques de l’Alcoià i el Comtat amb la celebració del V Encontre d’Ensenyants. Aquesta activitat està organitzada per la Coordinadora pel Valencià a aquestes comarques, amb el suport d’Escola Valenciana i el col·lectiu Reviscola. Així com dels ajuntaments de Cocentaina, Muro i Alcoi.

Aquest encontre començarà -exclusivament per als ensenyants i amb inscripció prèvia, hui divendres 27 a la vesprada, sobre les 18 hores a la Bilbioteca Municipal ‘Pare Arques’ -espai que acollirà les xarrades i conferències. Les primeres converses giraran al voltant del ‘Tractament integrat de llengües i continguts’, amb la presentació posterior del projecte que porta aquest mateix nom a càrrec dels mestres d’El Bracal de Muro.

Arribada la nit, serà el torn -obert per tot aquell qui vulga assistir- per gaudir amb el monòleg d’Eugeni Alemany, cara coneguda per tots els valencians després de protagonitzar espais en RTVV com Trau la Llengua o, a Internet, Un país de llibre. El monòleg T’ho dic sense acritud es representarà a partir de les 20.30 hores al Centre Cultural el Teular de Cocentaina.

Dissabte de matí seguiran debatent els ensenyants temes d’interés per als docents de l’Alcoià i el Comtat, entre els quals podrem trobar l’Educació per al Desenvolupament, Com es pot introduir l’anglés a l’aula d’infantil i educació física? i, per últim, Sònia Caparrós (de la Coordinadora del Professorat Interí) i Quique Marín (de l’STEPV) explicaran als assistents com afecta la LOMQE a l’ensenyament en valencià.

Però amb l’acabament de les xarrades no es donarà per conclòs aquest V Encontre d’Ensenyants. Diumenge de matí, a les 11 hores, s’oferirà una Ruta Literària per la Cocentaina Medieval i Morisca, organitzada per la Coordinadora de l’Alcoià i el Comtat pel Valencià i la Regidoria de Promoció Lingüística de l’Ajuntament de Cocentaina. De nou, aquesta activitat està oberta a tota la gent que vulga conéixer amb profunditat el casc antic de Cocentaina i els seus encants.

Rosanna Soler, regidora d’Educació i Promoció Lingüística de l’Ajuntament de Cocentaina, es mostrava molt satisfeta per poder acollir al poble el V Encontre d’Ensenyants de les nostres comarques. En paraules de l’edil: “La formació continuada del professorat és fonamental per garantir la qualitat d’un ensenyament en valencià que, malauradament, està essent maltractat per l’administració autonòmica. Des de l’Ajuntament de Cocentaina i aquest equip de govern estem convençuts que l’ensenyament en valencià és sinònim de qualitat, i gràcies sobretot als nostres docents, gent que estima la nostra terra, la nostra llengua i als nostres menuts, que són clau per al futur”.

Comparteix

Icona de pantalla completa