“Si Mateu va a la presó, l’Estat es posarà al nivell de dictadures del tercer món”

Compromís fa una crida per participar en la concentració de suport al jove condemnat, que se celebrarà demà a les 20.30 hores a Almenara
26 setembre 2013 01:00h
RedactaVeu / País Valencià

Hui és el dia internacional de les llengües a Europa, un dia en què cal recordar i reivindicar la pluralitat lingüística, que és el que enriqueix la Unió Europea culturalment. L’Estat espanyol, però, sembla ser l’únic estat membre que, en comptes d’estar ben orgullós per la seua pluralitat de llengües i cultures, es dedica a perseguir-les i a maltractar els seus parlants. Segons el diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, “hui és un bon dia perquè tota la Unió Europea fixe els seus ulls al País Valencià, on un ciutadà està condemnat a anar a la presó pel delicte d’adreçar-se en la seua llengua a uns agents de les forces de seguretat de l’Estat”.

Cal recordar que, en passar els fets, el diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, va formular unes preguntes al ministre de l’Interior i la resposta oferida va ser la mateixa que la que donaren els agents i que, curiosament, el jutge no es va creure i per això va absoldre Mateu. Segons Baldoví, “encobrint aquells agents que no fan bé les seues funcions, el ministeri no fa cap favor a la defensa de les llibertats constitucionals ni a la democràcia. Lamentem el posicionament del ministre amb aquells que reprimeixen l’ús de les llengües oficials dels territoris, com lamentem i molt que no s’haja obert una investigació per a depurar responsabilitats al respecte”.

De fet, hui Baldoví en el ple del Congrés també ha parlat del cas de Carles Mateu i ha denunciat en la seua intervenció la barbaritat que suposaria que un ciutadà valencià “puguera anar a la presó per l’únic delicte d’expressar-se en la seua llengua. L’actuació de la Fiscalia en aquest cas és molt deplorable, més encara en una audiència provincial on haurien d’estar més pendents de casos de corrupció que s’allarguen des de fa dècades. Però certs cognoms pesen molt en eixe tribunal, pel que sembla. Ara, li preguntarem al ministre de Justícia pel cas, perquè si Carles Mateu va a la presó per fet de parlar en valencià, l’Estat espanyol estarà posant-se al nivell de dictadures del tercer món”.

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha fet una crida perquè els militants i simpatitzants de la coalició participen activament en la concentració que s’ha convocat per a demà, divendres 27 de setembre a les 20.30 hores a la plaça del 8 de Març d’Almenara, la població de Carles Mateu.

next