Diari La Veu del País Valencià
Escola Valenciana continua apostant pel cinema en valencià

RedactaVeu / València

L’entitat cívica porta anys programant pel·lícules doblades al valencià, amb l’objectiu de contribuir a la normalització de la nostra llengua en aquest àmbit. Laura Font, responsable del programa, fa èmfasi en què “és molt important que l’alumnat valencià es trobe amb referents fora de l’escola que parlen en la nostra llengua, i les pel·lícules en són un”.

D’una banda, el Cinema d’Escola Valenciana promou l’activitat ‘Cinema a l’escola’, que enguany arriba a la 10a edició i compta amb un catàleg de 13 pel·lícules i 12 documentals perquè es puguen projectar en horari lectiu durant aquesta tardor, amb el suport de guies didàctiques per treballar a l’aula.

El ‘Cinema a l’Escola’ es duu a terme en poblacions de tot el nostre territori i compta amb la col·laboració de molts ajuntaments on es fan les projeccions. El curs passat es van projectar títols d’actualitat a 29 municipis valencians. En les 9 convocatòries anteriors més de 100.000 alumnes des d’Infantil fins a Batxillerat han participat en aquesta activitat i és per això que Escola Valenciana valora molt positivament el projecte.

El catàleg complet es pot consultar a l’espai web d’Escola Valenciana.

D’altra banda, el Cinema d’Escola Valenciana ha realitzat una aposta ferma per intentar que les sales comercials d’exhibició aposten per programar cinema en la nostra llengua. Segons Laura Font, “la societat valenciana té el dret a gaudir del cinema que parle en la nostra llengua i cal dur a terme polítiques que ho fomenten, més encara enguany que s’acompliran ja 30 anys de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià”.

El que ha fet l’entitat cívica ha estat garantir la programació d’una pel·lícula doblada al valencià tots els caps de setmana des d’octubre fins a desembre a les sales o cines de València. Cada mes hi haurà un títol diferent. El cinema en valencià de cap de setmana s’iniciarà el pròxim 6 d’octubre amb la pel·lícula Gru 2, el meu dolent preferit. El mes de novembre serà el torn de Els Barrufets 2 i al desembre Epic. Després, durant el Nadal, també es programaran títols d’estrena per ofertar-los durant les vacances. Totes aquestes pel·lícules, a més, tindran vals de descompte i Escola Valenciana s’encarregarà de difondre i distribuir aquests vals a totes les persones que n’estiguen interessades.

“L’objectiu d’Escola Valenciana és poder programar cinema en valencià de cap de setmana també en sales de més ciutats valencianes i a hores d’ara s’estan fent totes les gestions possibles per ampliar l’oferta en aquest sentit”, ha declarat Laura Font.

Comparteix

Icona de pantalla completa