Diari La Veu del País Valencià
Albaida celebra el BIC Immaterial del Toc Manual de Campanes
RedactaVeu / Albaida.

Albaida es l’únic poble del País Valencià que ha conservat el Toc manual i diari de campanes des del segle XIII. Aquest patrimoni de tots els valencians va rebre el màxim reconeixement per part del Govern valencià amb la declaració de Bé d’Interés Cultural Immaterial el 2 d’agost.

Demà dissabte 28 de setembre, a les 20:30 hores, a la sala Turist Info del Palau dels Milà i Aragó, es farà un acte de presentació del BIC Immaterial del Toc Manual de Campanes. Alhora que també es farà un reconeixement i homenatge a vora un centenar de persones que han col·laborat perquè aquesta tradició es perpetue fins als nostres dies a Albaida.

Seguidament, s’inaugurarà l’exposició ‘Sons i Llums’ dedicada al Toc Manual de Campanes a la plaça Pintor Segrelles amb fotografies de grans dimensions instal·lades als balcons de les cases de la plaça. Aquesta exposició està patrocinada per la regidoria de Patrimoni de l’Ajuntament d’Albaida i els Campaners, els autors de les fotografies són Paco Boronat i Enric Pont.

A l’endemà, dia 29 de setembre a les 6:00 hores, a la Sala de Campanes del campanar, els Campaners d’Albaida faran entrega a les Regines de festes i al President d’un pergamí en record del primer revolteig de campanes de les festes. Les Regines seran les encarregades d’encendre el cartell lluminós que amb el nom de la patrona d’Albaida, Remei, presidirà les festes des de dalt del campanar. A l’acte també assistiran les autoritats municipals i públic en general.

Seguidament a les 6.30 hores, les campanes, primer individualment i després conjuntament anunciaran a tota la població la proximitat de les festes amb un revolteig de gran solemnitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa