Diari La Veu del País Valencià
El País Valencià amb Carles Mateu i contra la repressió a la llengua
RedactaVeu / Almenara

Les mostres de suport al conductor condemnat per parlar valencià s’han vist aquest divendres reflectides en la concentració que ha tingut lloc a Almenara on centenars de persones han fet costat a Carles Mateu.

Sota el lema “tots som Carlets Mateu” Almenara i tot el País Valencià ha donat suport, mitjançat les xarxes socials i en la concentració d’aquesta vesprada a aquest militant d’Esquerra Republicana que ha estat comdenat a sis mesos de presó per parlar en valencià a una parella de la Guàrdia Civil.

Indignació i repressió han sigut les paraules més repetides per les persones que s’han concentrat a la Plaça 8 de març d’Almenara

Cal recordar que Carles Mateu és un veí d’Almenara a qui l’any passat la Guàrdia Civil decidí retirar-li tots els punts del carnet de conduir amb una denúncia falsa pel simple fet de parlar a l’agent corresponent en valencià.

El jutge, en primera instancia, va donar la raó a Carles Mateu. Ara, l’audiència l’ha condemnat a sis mesos de presó per desobediència a l’autoritat.

Les xarxes socials porten tota la setmana en marxa donant suport a Carles Mateu amb l’etiqueta #totssomCarlesMateu a Twitter.

Carles Mateu, en declaracions a La Veu del País Valencià, ha declarat que creu que tot el que li està passant “és surrealista”.

Mateu ha sigut contundent en les seues declaracions: “El que m’ha passat és el reflex de la repressió total de la llengua identitària; és una vegada més la submissió dels valencians des de fa 300 anys”.

Aquest veí d’Almenara ha contat a La Veu el “menyspreu” de la ‘benemèrita’ cap a la seua persona i cap a la seua llengua. Entre altres frases dels agents cal destacar: “Hábleme en español, estamos en España”.

Ara, Carles Mateu està estudiant, junt al seu advocat, les accions legals contra “aquesta repressió contra la identitat del País Valencià”.

Comparteix

Icona de pantalla completa