Diari La Veu del País Valencià
Castedo desallotja del ple els treballadors que estaven protestant
Europa Press / Alacant

Els treballadors consistorials han accedit a l’espai habilitat per al públic davant el saló de plens i han mostrat pancartes demanant la reclassificació dels llocs de treball i sol·licitar l’accés a una “més i millor” informació.

Així, Castedo ha advertit als presents desallotjar-los si no es restablia l’ordre i després de baixar les pancartes han procedit a abandonar el saló. Si bé s’han escoltat més crits, per la qual cosa la regidora ha decidit el desallotjament, així com suspendre la sessió durant cinc minuts.

En aquell moment, el president de la Junta de Personal, José Domingo Bienvenido Torres, ha explicat als periodistes que la protesta ha estat motivada per la “falta d’informació a la qual sotmet l’Ajuntament”. “Si no tenim informació veraç i concreta, necessària i en un termini de temps adequat, difícilment podem fer les nostres funcions”, ha advertit.

L’alcaldessa d’Alacant, Sonia Castedo, durant el ple.

Després, tots ells s’han concentrat a la plaça del consistori i han continuat amb la seua protesta. Entre les persones que han hagut de deixar la sessió es trobaven assessors de diversos grups de l’oposició, que han expressat les seues queixes per aquesta decisió, així com el pròxim regidor d’EU, Daniel Simón, que substituirà l’edil Rogelio González.

Després de reprendre el ple, el portaveu de la formació d’esquerres, Miguel Ángel Pavón, ha qualificat el desallotjament d’antidemocràtic, mentre que la primera edil ha respost que tots dos entenen la democràcia de manera diferent. “Vosté exerceix la democràcia tirant pedres en Renfe”, ha apuntat.

Comparteix

Icona de pantalla completa