Diari La Veu del País Valencià
Vora 250 persones marxaran ‘Amb bici per la Via Verda’ entre Alcoi i Vilallonga
RedactaVeu / Alcoi

Al voltant de 250 persones inscrites entre totes les poblacions que coorganitzen l’activitat ‘Amb bici per la Via Verda’ prendran part de la marxa que, un any més, recorrerà l’antic traçat del ‘Tren dels Anglesos’ que unia les poblacions de les nostres comarques amb el Grau de Gandia. El recorregut, un any més, discorre entre Alcoi i Vilallonga, i permet als participants gaudir d’una prova no competitiva a través d’un impressionant paisatge fluvial.

L’eixida d’aquesta marxa cicloturista adreçada a tots els públics será hui, a les 8.30, des de la Plaça Al-Azraq d’Alcoi, mentre que el retorn a Alcoi està previst amb bus des de Vilallonga, al voltant de les 13.30 hores. Pel camí, una bona jornada de ciclisme que travessarà Cocentaina, Muro, Gaianes (on s’esmorzaran entrepans saludables al voltant de les 10 hores), Beniarrés, l’Orxa, i acaba a la localitat de Vilallonga, a la comarca de la Safor, després d’haver recorregut el magnífic escenari natural del Barranc de l’Infern que uneix aquesta comarca amb el Comtat. En una de les parades de la marxa, a més, es llegirà un manifest reivindicant l’ús de la Via Verda com a tal, potenciant l’aspecte turístic, recreatiu i lúdic d’aquesta ruta única. La lectura del manifest correrà a càrrec del regidor d’Esports de Cocentaina Saúl Botella.

El coordinador d’Activitats Esportives de l’Ajuntament d’Alcoi Cristian Santiago ha subratllat que la inscripció millora la d’anys anteriors, i ha volgut agrair la col·laboració dels coordinadors esportius de les diverses poblacions participants, de les persones i de les entitats patrocinadores perquè la ruta siga un èxit: “Cal destacar també l’enorme col·laboració i desplegament dels voluntaris de Protecció Civil d’Alcoi, del BTT de Cocentaina, i de Creu Roja i Protecció Civil de Muro, perquè sense ells seria impossible portar a terme una activitat com aquesta. Volem que tothom puga viure una jornada amb bon ambient, practicant l’esport de forma saludable, en convivència amb el nostre entorn natural, i alhora reivindicant l’ús de la via verda sobre l’antiga ruta del Xitxarra. Cal recordar que es tracta d’una marxa pensada per a gaudir i no per a competir, així que esperem que tothom s’ho passe d’allò més bé”.

Comparteix

Icona de pantalla completa