Diari La Veu del País Valencià
Un 20 % del públic del Talia va pagar a l’eixida més que el preu en taquilla
EFE/ València.

El 20 % del públic que va acudir anit a presenciar la funció en valencià de Un Déu salvatge al teatre Talia de València i que, al final de la funció havia de pagar el que considerara oportú, va abonar una quantitat per sobre del preu de taquilla.

Així ho han indicat fonts del teatre, que en la representació d’ahir de l’obra de la dramaturga francesa Yasmina Resa va engegar la iniciativa ‘Nosaltres posem el teatre i tu el preu!’, per la qual l’espectador havia de decidir el que pagava per la funció una vegada finalitzada.

També anomenada ‘paga el que consideres’, aquesta iniciativa s’ha realitzat amb la col·laboració de la Unitat d’Investigació en Economia de la Cultura de la Universitat de València.

L’experiència “ha sigut molt satisfactòria i sorprenent”, segons les fonts, que han incidit que “la recaptació va ser molt semblant a una altra funció normal però la implicació del públic va ser total”.

“Estaven totalment encantats de contribuir amb la seua valoració i fins i tot va haver-hi un 20 % que va pagar per sobre del preu de taquilla”, han destacat.

L’objectiu d’aquesta experiència era “desactivar el paper del preu com a barrera d’entrada en una oferta de teatre i tractar que la seua expressió per part de l’assistent es convertisca en un procés deliberat de senyalització del valor”.

Comparteix

Icona de pantalla completa