El País Valencià, a la manifestació a Palma

STEPV i USTEC-STES junt amb STEI porten una pancarta conjunta amb el lema 'La nostra llengua, la nostra escola, pels drets socials i lingüístics'
28 setembre 2013 01:00h
RedactaVeu / València

STEPV i USTEC – STES participarenn, junt a l'STEI, a la manifestació convocada ahir 29 de setembre a Palma contra les polítiques educatives i lingüístiques del Govern balear. Una representació dels sindicats viatjaran a Palma on tots tres sindicats portaran una pancarta conjunta amb el lema “la nostra llengua, la nostra escola, pels drets socials i lingüístics”.

Des de l'inici del conflicte, els tres sindicats s'estan coordinant per aconseguir que la vaga indefinida siga un èxit i per constituir comissions de suport a Catalunya i País Valencià. En els propers dies estan convocats actes a diverses localitat d'aquests dos territoris per mostrar la solidaritat amb la lluita del professorat, de la comunitat educativa i de la societat de les Illes Balears.

La vaga convocada per l'assemblea de docents i els sindicats (entre ells STEI) per rebutjar les polítiques educatives i lingüístiques del Govern de les Illes Balears i del Govern Espanyol, està sent molt massiva i tenint una gran repercussió al conjunt de les Illes.

Aquestes polítiques, expliquen els sindicats, “suposen un atac sense precedents a les condicions laborals del professorat, a la qualitat de l'ensenyament, als drets de l'alumnat i de les famílies i a la normalització i recuperació de la nostra llengua. Amb l'excusa de la crisi i l'aplicació de polítiques neoliberals es pretén destruir el dret de totes les persones a l'educació, privatitzant-la i mercantilitzant-la i posant en marxa un genocidi lingüístic”.

Per tot això, a USTEC·STEs i STEPV “fem nostra i donem tot el nostre suport a la vaga convocada per les companyes i companys de les Illes Balears”.

Finalment, USTEC·STEs, STEPV i STEI fan una crida a totes les entitats, sindicats, plataformes i a tota la societat a donar impuls i participar en totes les campanyes de suport i solidaritat que es convoquen.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next