Diari La Veu del País Valencià
El Consell deu quasi 40 milions a les residències de la tercera edat
RedactaVeu / València

La diputada autonòmica d’EUPV, Esther López Barceló ha exigit al Consell el pagament urgent del deute de quasi 40 milions d’euros que manté amb les residències de titularitat pública de gestió privada. Aquestes empreses porten sense cobrar des de novembre de 2012, presten l’atenció a vora 3.000 usuaris i garanteixen l’ocupació de 1.800 professionals. “La seua situació és absolutament desesperada i és injustificable no solament per a la plantilla laboral, sinó també per als mateixos ancians i ancianes que són atesos en aquestos centres”.

López Barceló qualifica de “incomprensible com les residències de titularitat pública estan sent les més afectades per la incapacitat del Consell i, no obstant això, les ajudes als centres totalment privats estan sent subsanats amb retards molt menys greus”, denuncia.

Per a la parlamentària d’esquerres, la conselleria “està abandonant un sector que garanteix els serveis socials a milers de persones, així com a una xarxa de teixit productiu tan important en aquestos moments com és el del Tercer Sector. El Consell està mantenint una política conscient d’abandonament dels seus centres per procedir a la privatització total de tot el sector, en aquest procés de transformació d’estat social a estat de beneficència en el qual solament es garantiran els drets a aquells que puguen pagar-los”, lamenta.

López Barceló ha registrat la petició de compareixença de la consellera de Benestar Social perquè explique “com pensa atallar aquesta miserable situació a la qual ha portat a les residències públiques de gestió privada d’atenció a la tercera edat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa