L’Aplec de la Mariola a punt per reivindicar les comarques i la serra

Té la voluntat de ser més que una trobada un espai des d’on fer comarca i reforçar els lligams culturals dels pobles i es celebra a Alfafara
30 setembre 2013 01:00h

RedacataVeu / Alfafara.
 
A una setmana per a l’Aplec, l’Assemblea dels Pobles de la Mariola ha acabat de perfilar tots els detalls perquè totes i tots puguem gaudir d’aquest esdeveniment autogestionat, fet i organitzat desinteressadament pels membres de l’Assemblea, que pretén revitalitzar el col·lectivisme i l'associacionisme a les comarques que engloben la Mariola, així com crear consciència sobre la importància de mantenir la serra lliure d’incendis.
 
Durant aquest divendres i dissabte els organitzadors pintaven a un dels murs del poble, el mural que donarà la benvinguda a l’Aplec de la Mariola 2013, obra de Cèsar Barceló, i que representa a tots els pobles que d’alguna forma participen a l’Aplec. “Pretenem que el mural siga cada any més i més gran i sume més pobles”, comentaven els organitzadors.
 
D’altra banda, aquests dies s’ha donat a conéixer el títol de la xerrada a càrrec de la Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat, 'El foc, un desastre natural', que impartirà Anna Climent i que no deixarà ningú indiferent. A més, el títol de la taula redona serà 'Serra en alerta' i hi participaran ACIF, la Carrasca, Grup d’amics de la natura de Cocentaina i L’Arrel, que compartiran la seua experiència tant en la protecció com en la intervenció forestal, així com en la difusió de l’amor per aquest patrimoni natural de totes i tots.
 
L’Aplec, que comptarà amb dues nits de concerts gratuïts, “té la voluntat de ser més que una trobada un espai des d’on fer comarca i reforçar els lligams culturals dels pobles”, han destacat des de l’Assemblea, afegint que “per això oferim allotjament a l’alberg d’Alfafara, i també a cases rurals i càmpings de la zona”.
 
També durant aquest cap de setmana s’han presentat les samarretes que commemoraran aquest any l’Aplec, i una aplicació per a Android amb tota la informació necessària per a gaudir d’aquesta primera trobada que, tot indica, serà un dels punts d’encontre anuals per a les comarques centrals del País Valencià.


 
next