Diari La Veu del País Valencià
Rajoy castiga al País Valencià i invertirà un 8,1% menys en 2014
ACN / València

Amb aquestes xifres, la inversió estatal al territori representa una caiguda del 8,1% en relació amb 2013 (654,45 MEUR) i suposa un 6,2% de la inversió total de l’Estat. Les partides que més inversió reben són les del ministeri de Foment i el d’Agricultura, que sumen 570,4 MEUR. D’altra banda, el País Valencià obtindrà 53,8 MEUR provinents del Fons de Compensió Interterritorial, un 26% menys que l’any 2013, un 12,7% del total.

L’oposició ha valorat de manera negativa aquestes primeres informacions sobre els pressupostos generals. Així, el vicesecretari i portaveu del PSPV, Francesc Romeu, ha dit que “Rajoy a Espanya i Fabra a la Comunitat Valenciana semblen obsessionats per faltar al respecte a la ciutadania”.

En una línia semblant, el diputat d’Esquerra Unida del País Valencià al Congrés, Ricardo Sixto, ha dit que “novament el govern de Mariano Rajoy retalla al País Valencià per sobre d’altres comunitats”.

“Si ja l’any passat el pressupost marcava una inversió al País Valencià molt per sota de la mitjana de la resta de l’Estat, una altra vegada el 2014 el Govern retallarà per sobre de la mitjana en inversions al País Valencià, cosa que ens sembla absolutament injustificable”, ha destacat.

Comparteix

Icona de pantalla completa