Diari La Veu del País Valencià
No a la reducció dels membres del Consell Valencià de Cultura

RedactaVeu / València

En aquests termes s’ha expressat després de participar en la reunió del ple del Consell Valencià de Cultura (CVC), que ha tractat el projecte de llei de reestructuració d’aquest òrgan consultiu, en la qual han comparegut els representants dels grups parlamentaris de les Corts Valencianes.

Així, ha dit que aquesta proposta del Govern valencià “és una cortina de fum per a tapar la seua incompetència a l’hora d’afrontar la crisi econòmica” ja que, ha insistit, “si vol austeritat que reduïsca els alts directius de les empreses públiques, els alts càrrecs del Consell, les despeses prescindibles com el milió d’euros que suposa el salari dels executius i del personal de la Ciutat de la Llum –dos anys sense activitat-“, són algun dels exemples que ha citat.

Per açò, ha tornat a rebutjar l’argument del “possible estalvi” ja que la despesa de funcionament i manteniment del Comité Econòmic i Social (CES), el CVC, el Consell Jurídic Consultiu (CJC) i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) suposen 9 milions d’euros al mateix temps que ha defensat el treball de totes aquestes institucions, que “han sigut eficients i compleixen un paper fonamental en el nostre autogovern”. A més, ha afegit que “tots aquests òrgans han ajustat al màxim les seues despeses”.

Per tot açò, ha valorat com a “maniobra populista” la iniciativa del PP que pretén “confondre i manipular els ciutadans amb una intenció d’austeritat que no és tal”. D’aquesta manera, ha insistit, que “el malbaratament es fa en altres parts”.

D’altra banda, el portaveu socialista ha apel·lat al “consens” que va abrigar la creació d’aquests òrgans consultius pel que ha reiterat que el PSPV “no donarà suport a cap reforma que no compte amb el consens fonamental que requereix una modificació de les nostres institucions de l’autogovern” que, segons ha lamentat, “el PP ha trencat unilateralment com ha ocorregut amb la reforma de l’Estatut”.

Comparteix

Icona de pantalla completa