Gemma Sanginés / l’Horta Nord

En aquests 3 anys de trajectòria, han estat 3 els col·lectius que han organitzat aquest dia de lluita festiva. L’any 2011, el Col·lectiu Compromís de Massalfassar, després de converses infructuoses amb l’ajuntament per tal de construir una pasarel·la que donara accés a la platja de Massalfassar, va idear una protesta massiva amb dos objectius clars: en primer lloc, evidenciar les dificultats per arribar de forma segura i sostenible a la platja i, en segon lloc, oferir una mostra de la quantitat de gent que era sensible a aquesta demanda. Fent ressò de la convocatòria, més de 300 ciclistes de totes les edats, formaren part d’aquella marea reivindicativa.

La situació de total inmovilisme al respecte va fer que l’any següent li tocara el torn d’organització al municipi d’Albuixech. En aquesta ocasió, es va insistir sobretot en desenvolupar una xarxa de connexió entre municipis de l’Horta Nord. De nou, la resposta social va ser de gran abast.

En tot aquest temps, no ha hagut un avanç en positiu de les reivindicacions concretes que es plantejaren en un inici. Però sí que se n’han donat dos passos importants. Per una banda, el Puig ha construït una passarel·la d’accés a la zona costera, deixant en evidència que és possible donar forma a la demanda de Massalfassar quan hi ha voluntat política. Per una altra banda, el grup Compromís de Meliana ha presentat una moció per la qual demana intensificar la promoció de la bicicleta com a mitjà de transport i per desplegar el seu potencial, tot impulsant iniciatives per aconseguir que els desplaçaments en aquest mitjà siguen més segurs.

Diumenge passat, la festa reivindicativa, en el seu tercer any de trajectòria, va eixir de la població de Museros, des de la Plaça del Castell i fins a la mar, passant pel nucli de Massalfassar. En aquesta ocasió, es reuniren més de 400 persones, escortades per la Policia Municipal i per la Guàrdia Civil. En finalitzar la marxa, es va repartir l’avituallament entre els participants i es va llegir un manifest. Acudiren a la cita representants polítics de l’Horta Nord.

Comparteix

Icona de pantalla completa