Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat activa el Pla de risc sísmic als voltants del magatzem de gas
EFE / València

La Conselleria de Governació, en concret, ha activat el seguiment situació zero en els municipis de Peníscola, Vinaròs i Benicarló.

L’activació d’aquest Pla suposa mantenir la comunicació amb el Consorci Provincial de Bombers, subdelegació del Govern, els ajuntaments de Peníscola, Vinaròs i Benicarló, així com en els serveis municipals, CICU i Policia de la Generalitat, per a fer un seguiment de la situació.

El telèfon d’emergències 112 ha rebut des d’anit 15 trucades relacionades amb els moviments sísmics produïts en aquesta zona, segons les mateixes fonts.

El projecte Castor, amb una inversió de 1.200 milions d’euros, tracta d’aprofitar un antic pou petrolífer a 1.750 metres de profunditat sota el nivell del mar per a subministrar fins a un terç de la demanda de gas del sistema.

Pel que sembla, la injecció de gas ha provocat des del passat 13 de setembre quasi 300 sismes, la majoria de baixa intensitat.

El Ministeri d’Indústria va ordenar el passat 26 de setembre el cessament temporal de l’activitat d’extracció de gas en la planta per a investigar les causes de l’augment de l’activitat sísmica en la zona.

Comparteix

Icona de pantalla completa