Diari La Veu del País Valencià
EU lamenta la “nul·la transversalitat” en la política contra incendis del Consell

RedactaVeu / València.

El portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts, Lluís Torró, ha assistit a l’Eliana a la presentació per part de la Conselleria de Governació d’un estudi elaborat pel Comitè d’Experts designats per a l’anàlisi dels grans incendis forestals de 2012.

“Malgrat ser un estudi amb bones intencions, que extrau conclusions de rellevància com és la necessitat de millorar la coordinació, els mitjans aeris o la prevenció a través dels plans locals d’actuació, entre d’altres qüestions, és incomprensible que no s’haja valorat els efectes de les retallades i que en la reunió d’aquest matí no hi haguera cap representat de la Conselleria de Medi Ambient. El Consell segueix sense aplicar un criteri de transversalitat vital per a una política forestal completa i eficient”.

L’estudi ha sigut presentat en powerpoint als diputats assistents. Esquerra Unida ha demanat una còpia a la conselleria.

Torró ha lamentat aquesta absència de la conselleria de Medi Ambient en la reunió. “És il·lògic que la política forestal no vaja lligada, quan hauria d’estar-ho, a l’ordenació del territori. No és possible que estiguen separades en aquesta matèria les dues conselleries”.

El parlamentari ha compartit algunes conclusions de l’estudi, com per exemple, la constatació, ja advertida per EUPV, de què els tallafocs més efectius són aquells que es realitzen durant un incendi, que l’estructura del sistema d’extinció no està preparada per als grans incendis, així com que existeix poca definició en la tasca dels voluntaris de Protecció Civil, i en el paper que desenvolupen les brigades de la Diputació de València.

El diputat ha insistit en la poca concreció de l’estudi en altres qüestions. “Li falta apartats més complets i necessaris com és la prevenció d’incendis, no s’ha valorat els treballs dels agents mediambientals en l’extinció, així com tampoc els mitjans terrestres, i especialment les conseqüències de les retallades. És injustificable que l’estudi no aborde eixa qüestió, com tampoc que no s’haja analitzat les actuacions post incendi”.

Comparteix

Icona de pantalla completa