Diari La Veu del País Valencià
La costa del Baix Maestrat registra nous terratrèmols

ACN / Vinaròs

El terratrèmol de més magnitud ha estat de 2,4 graus i s’ha produït a dos quarts de sis del matí, mentre que la resta han oscil·lat des dels 1,5 graus -en el darrer sisme, a les 7:37 hores- fins als 2,4 graus. El primer ha tingut lloc quan faltaven pocs segons per a les dues de la matinada i ha estat de 1,6 graus. En tractar-se de terratrèmols de tan baixa magnitud, han estat imperceptible per la població. En aquest sentit, Protecció Civil no té constància de cap avís al 112 relacionat amb aquests sismes.

Una comissió del Ministeri d’Indústria es desplaçarà aquest dimecres a les instal·lacions del magatzem de gas submarí Castor per analitzar la relació de la seva activitat amb els terratrèmols.

Així ho van confirmar els alcaldes de Vinaròs, Benicarló i Peníscola, que aquest dimarts van comparèixer conjuntament per reclamar a les autoritats estatals que restableixin les condicions de “seguretat” en l’activitat i que la població pugui recuperar la “normalitat”.

Per la seua banda, el govern valencià va activar el pla de risc sísmic en fase de seguiment a les localitats de Peníscola, Vinaròs i Benicarló després dels terratrèmols detectats davant de la costa els darrers dies, prop de la planta Castor. El de més magnitud fins ara ha estat de 4,2 graus a l’escala de Richter, detectat el dimarts a la matinada i percebut per la població, encara que no va causar danys.

Comparteix

Icona de pantalla completa