El PP retarda la documentació sobre Over Marketing

El Consell no respondrà a EUPV fins a març sobre tres contractes atorgats per Castellano
26 desembre 2012 01:00h
Ignacio Blanco, diputat d’EUPV
RedactaVeu-València

El diputat Ignacio Blanco va registrar el passat 9 de novembre tres sol·licituds referides a diversos contractes de l’empresa Over Marketing amb la conselleria de Sanitat, dels quals a penes hi ha rastre en el DOCV però apareixien relacionats en la documentació tècnica que l’empresa va presentar en 2004. Concretament, es tracta de tres campanyes publicitàries contractades per la conselleria de Sanitat quan Serafín Castellano era titular, de les quals només es coneix l’import d’una: el Pla d’Humanització de l’atenció sanitària 2001, que va costar 661.113’31 euros. Les altres dos eren l’organització del Congrés de presentació del Pla de Salut de la Comunitat Valenciana 2001-2004 i la campanya Hemodonació 2002-2003.

L’objectiu del diputat d’esquerres era “fiscalitzar els expedients de contractació a fi d’esbrinar si pot haver-hi algun tipus d’irregularitat, com ja he fet amb altres contractes d’Over Marketing. Tota la documentació servirà per ampliar la meua denúncia al jutge Castro, que està investigant el finançament il·legal del PP i l’adjudicació irregular de contractes públics, reconeguda pel mateix propietari de l’empresa, Daniel Mercado”, explica Blanco.

El portaveu adjunt d’Esquerra Unida critica les maniobres del Consell, amb el suport de la Mesa de les Corts dominada pel PP, per retardar la resposta a les seues iniciatives de control sobre Over Marketing. “En aquest cas, la Mesa ha concedit una pròrroga que no està prevista en el Reglament de les Corts per a les sol·licituds de documentació (art. 12 RCV) sinó per a les preguntes escrites (art. 157 RCV), i a més ho ha fet vulnerat el tràmit obligatori de consulta a la Junta de Síndics (art. 90 RCV)”, denuncia Blanco, qui demanarà explicacions en la propera reunió d’eixe òrgan.

Segons ha explicat el diputat d'esquerres, amb aquesta pròrroga el Consell tardarà mesos en donar compte sobre unes contractacions que estan sota sospita i que impliquen a l’actual secretari general del PPCV, Serafín Castellano, entre altres. “Amb el tancament del període de sessions el passat 20 de setembre, tots els terminis per a les respostes del Consell queden paralitzats fins al nou període que s’inicia en febrer. Tenint en compte que la pròrroga concedida és de 20 dies hàbils, no tindrem resposta a les sol·licituds presentades el 9 de novembre fins a entrat el mes de març”, critica.

Per a Blanco, "el Consell hauria de donar totes les explicacions i mostrar tots els expedients de contractació amb Over Marketing, però la seua actitud és justament la contrària, la qual cosa ens fa sospitar que en el PP valencià estan realment preocupats per les conseqüències polítiques i judicials del cas. Si no tingueren res que ocultar no hi hauria cap problema en facilitar-me la documentació sol·licitada dins dels terminis legalment previstos", conclou el parlamentari autonòmic.

next