Diari La Veu del País Valencià
Puig (PSPV): “Un 30 % de desocupació al País Valencià és insostenible
EFE / València.

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha advertit hui que “quasi el 30%” d’aturats al País Valencià és una dada insostenible”, i ha instat a “canviar les polítiques” i presentar uns pressupostos “al costat de la recuperació”.

Puig s’ha referit així a preguntes dels periodistes sobre les dades de l’atur registrat al País Valencià el passat mes de setembre, publicades hui pel ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, i ha manifestat que “el pitjor” és que “descriuen que aquest mes hi ha 5.000 afiliacions menys a la Seguretat Social”.

Segons el Ministeri, en setembre es van registrar 229 nous aturats al País Valencià, el 0,04% més respecte al mes anterior, amb la qual cosa el nombre total d’aturats ascendeix a 573.715.

El líder socialista, després d’assistir al desdejuni informatiu del Fòrum Europa-Tribuna Mediterrània, ha lamentat que aquestes dades es produeixen, a més, quan es coneixen unes inversions de l’Estat al País Valencià “manifestament baixes” i “molt lluny del 10% que ens correspondria”.

Açò significa, ha afegit, que “perdrem altres 500 milions d’euros i més de 10.000 llocs de treball”.

Les dades de l’atur registrat al setembre al País Valencià són, en la seua opinió, “males xifres”, i allunyades dels “brots verds” anunciats pel Govern del PP.

“Estem encara en una situació molt difícil”, ha advertit, i ha instat a “canviar les polítiques” i “fer inversió pública”. Per a açò, ha asseverat, “necessitem uns pressupostos al costat de la recuperació i no uns pressupostos que estan contraient la recuperació”.

Comparteix

Icona de pantalla completa