Diari La Veu del País Valencià
Els sindicats aposten per un canvi de polítiques que reactiven l’economia
Redactaveu / València

CCOO PV lamenta que no es paralitze la destrucció d’ocupació i urgeix a un canvi de polítiques que reactiven l’economia. Malgrat la caiguda de l’atur registrada respecte al setembre de 2012, el sindicat es mostra caut ja que la immensa majoria dels contractes signats són temporals i, “segurament, precaris”. CCOO PV constata que la reforma laboral, lluny d’afavorir la creació d’ocupació, solament ha servit per a reduir els costos salarials.

Per a Ana María García, les polítiques de retallades i d’austeritat aplicades pel Govern central i autonòmic, “ens estan portant a la situació actual, generant un major drama. L’últim exemple ha sigut la reducció del pressupost per al 2014 en polítiques actives d’ocupació pel Servei Públic d’Ocupació Estatal, el qual des del 2011 a l’actualitat, ha descendit un 43%”.

El sindicat CSI-F considera “negativa” la pujada de l’atur en 229 persones al País Valencià el passat mes de setembre malgrat “tots els matisos que vulguen posar. Tampoc objectem quan els resultats són positius”. En aquesta conjuntura la central sindical constreny els partits polítics a aconseguir un gran acord tant en finançament autonòmic com en creació d’ocupació.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI-F), per la seua banda, lamenta que la xifra d’aturats al País Valencià ascendisca a 573.715 persones al tancament de setembre. Amb aquesta dada coneguda hui, creu tan necessari com urgent que els partits polítics i els representants de la societat civil segellen un pacte per a la creació d’ocupació.

Estancament economòmic

Per a la UGT-PV, “estem en un escenari d’estancament econòmic sense possibilitats de crear ocupació que es pot perllongar al llarg de molts anys”.

Presumiblement, aquesta situació es complicarà si no es modifiquen els Pressupostos Generals de l’Estat presentats aquesta setmana, ja que en la seua concepció actual assumeixen el fracàs de les polítiques de creació d’ocupació dutes a terme pel Partit Popular en reconéixer un descens futur dels ingressos per cotitzacions a la Seguretat Social, tot açò malgrat dir que la recessió s’ha acabat.

Finalment, Intersindical Valenciana considera que les dades d’atur del País Valencià reflexen una situació econòmica i laboral dolenta. “Una situació que és fruit de les polítiques d’austeritat dels governs espanyol i valencià. Unes polítiques que ens situen al capdavant de la destrucció de l’ocupació i de la taxa d’atur.

Intersindical Valenciana aposta per un canvi de polítiques socials, laborals i econòmiques que generen ocupació estable i activen l’economia.

Per altra part, per fer front a aquesta situació, des del Sindicat s’està impulsant la marxa valenciana contra la precarietat i l’atur per al proper 23 d’octubre i la marxa estatal per la dignitat per al 22 de març de 2014.

Comparteix

Icona de pantalla completa