Diari La Veu del País Valencià
El PP no vol que els diputats presenten les seues declaracions de la renda en Les Corts
EFE / València

EU plantejava modificar l’article 21 del reglament de la Cambra per a fer públiques les declaracions de la renda dels diputats, així com unes declaracions de béns i activitats “més detallades” i “completes” que incloguen “les activitats de naturalesa laboral, econòmica o professional dels últims cinc anys”.

El portaveu adjunt d’EU Ignacio Blanco ha defensat que la intenció del seu grup és que les declaracions de béns i activitats siguen “més detallades” i que es presente una declaració de rendes en la qual s’especifiquen “els rendiment anuals percebuts per qualsevol concepte amb indicació de la seua procedència”.

I per a comprovar que eixa declaració de rendes és veraç, ha apuntat Blanco, “s’hauria de presentar una còpia de la declaració de l’IRPF”, que, segons ha dit, “la majoria de diputats de l’oposició ha fet”, i no així els diputats del PP, excepte el president de la Generalitat, Alberto Fabra.

Per a Blanco, la raó que el PP no vulga publicar la renda dels parlamentaris autonòmics són “els sobresous que han cobrat” els membres del grup popular i que, segons ha destacat, en 2011, “un any de crisi i de retallades”, van ser propers als 500.000 euros.

El viceportaveu popular, Rafael Maluenda, ha afirmat que el seu grup no s’oposa a publicar la declaració de la renda dels diputats, i ha assegurat que si cal ell reparteix la seua en “el camp de Mestalla”.

No obstant açò, ha assenyalat que la reforma proposada per EU és “un disbarat” perquè planteja modificar un article, sense canviar-ne altres sobre el mateix assumpte, i perquè pretén fiscalitzar la vida dels diputats cinc anys abans de ser-ho, la qual cosa significa, al seu judici, “fiscalitzar un ciutadà”.

El PSPV i Compromís han donat suport a la iniciativa d’EU, i el socialista Miguel Ángel Guillén ha destacat la coincidència d’estar parlant en Les Corts de transparència, al mateix temps que “s’inicia un judici oral a Castelló per corrupció” a Carlos Fabra, a una persona “a la qual Rajoy va definir com una persona exemplar”.

Comparteix

Icona de pantalla completa