Diari La Veu del País Valencià
Un passeig a través del temps i l’encant dels Monestirs
RedactaVeu / Alzira

La regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Alzira organitza, per sisè any consecutiu, la celebració de la Ruta dels Monestirs-El Pas del Pobre. Enguany com a novetat s’ofereix, únicament en dues jornades, la possibilitat de poder visitar els cinc monestirs que la componen amb autobús. Aquesta serà la III edició amb autobús de la Ruta, després de reprendre les celebrades els anys 2008 i 2009.

El regidor de Turisme, Rafael Fita, anima “a participar a tots aquells que vulguen gaudir dels valors naturals, arquitectònics, culturals i històrics dels diferents monestirs que componen aquesta reconeguda ruta turística, bé siga novament, si no van tenir ocasió anteriorment o tenen dificultat per a dur a terme el recorregut senderista complet, o simplement perquè gràcies a aquest format d’excursió organitzada veuen possibilitada la visita dels recintes que disposen d’un accés limitat, puntual o restringit, combinant-la amb els que sí tenen uns horaris d’obertura estables”.

Monestir de Santa Maria de la Valldigna en Simat

Aquesta edició està prevista en sengles jornades dominicals, el 20 d’octubre i el 17 de novembre. Se centra en les visites guiades culturals a Gandia, amb la Col·legiata i el Palau dels Borja; el Monestir de Sant Jeroni de Cotalba, a Alfauir; el convent de Corpus Christi i l’ermita de la Consolació, a Llutxent; en la segona jornada, es visitarà el Paratge Natural Municipal de la Murta i l’antic monestir jerònim de Santa Maria de la Murta; els de la Mare de Déu d’Aigües Vives en La Barraca i de Santa Maria de la Valldigna en Simat; i es conclourà en el centre històric d’Alzira.

Monestir de Sant Jeroni de Cotalba

Tot açò, sense deixar de costat, els recursos naturals que suposen els entorns privilegiats dels citats monestirs, o el gastronòmic, doncs en tractar-se d’excursions de dia complet inclouen menjades a Almisserà, en plenes festes patronals, i en el mateix Convent d’Aigües Vives.

Per a una adequada organització, es fixa un termini d’inscripció en el Museu Municipal d’Alzira, fins al 18 d’octubre, així com el preu de 20€ per a cadascuna de les jornades.

Comparteix

Icona de pantalla completa