Diari La Veu del País Valencià
Els estudiants paralitzen l’obertura de curs de la UPV al crit de o tots o ningú
Europa Press / València

Els alumnes s’havien concentrat poc abans de les 12.00 hores, quan estava previst el començament de la cerimònia, i han aconseguit, després d’un tens forcejament amb el personal de seguretat, entrar a l’edifici i accedir fins al Paranimf, on ja estaven algunes de les autoritats convidades a l’acte, entre les quals, l’arquebisbe de València, monsenyor Carlos Osoro, a qui han cridat “fora l’Església de la Universitat” i “som estudiants, no escolans”.

El grup ha pujat a la tarima on ha instal·lat un cartell en el qual es pot llegir ‘Universitat neoliberal fracàs social’ i ha advertit al públic que l’acte “no es faria”. Una alumna ha llegit un manifest en el qual reclamen el pagament del deute històric de la Generalitat a les universitats i un ensenyament públic i de qualitat per a tots els joves.

Passats al voltant de 15 minuts, i davant de l’agitació generada, s’ha decidit que els convidats abandonaren la sala i, ara mateix, diversos representants de la UPV –entre els quals hi ha, la vicerectora d’Alumnat i el degà de la Facultat de Belles Arts– estan negociant amb els alumnes per a intentar que deixen que l’acte continue i es desenvolupe amb normalitat.

Es dóna la circumstància que en l’obertura del curs universitari al País Valencià, celebrada enguany a la UV, va començar, per primera vegada i per consens, amb la lectura d’un manifest a favor de la universitat pública i, després, l’acte es va desenvolupar amb normalitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa