Els alcaldes socialistes de Castelló es tanquen 24 hores a la seu de la Generalitat

Reclamem al president Fabra els 200 milions d'euros que deu als municipis
25 gener 2013 01:00h
RedactaVeu / Castelló
 
Els alcaldes socialistes de la província de Castelló s'han tancat a la 'Casa dels Caragols' per a reclamar al president de la Generalitat, Alberto Fabra, que pague els més de dos-cents milions d'euros que deu als municipis.
 
Ni les mocions presentades als ajuntaments; ni les concentracions davant els edificis consistorials ni la protesta en el saló de plens de la diputació de Castelló han servit perquè Alberto Fabra "moga fitxa" i, per aquest motiu, han decidit protagonitzar el tancament  per a obtenir alguna resposta.
 
De fet, en el manifest que ha llegit el propi Colomer a les portes de la seu de la Generalitat a Castelló, els demana "una reunió immediata amb Alberto Fabra, que va ser alcalde d'aquesta ciutat, amb data, hora i lloc per a donar solució al deute que manté amb els nostres municipis i altres sectors pels impagaments".

Com a segon punt, els socialistes demanen a Fabra que establisca "un calendari perquè en un període immediat es fixen els pagaments del deute que tenen les conselleries, empreses públiques i organismes depenents, així com dels interessos i indemnitzacions corresponents pels retards".

El tercer i últim punt, contempla l'habilitació, per part de la Generalitat, de fons extraordinaris suficients per a fer efectives les aportacions econòmiques derivades d'acords i convenis que afecten al desenvolupament de competències municipals i, especialment, en matèria social i educativa.

next