Diari La Veu del País Valencià
La Unió es mostra contrària a la supressió de les Entitats Locals Menors
RedactaVeu / València

La Unió de Llauradors manifesta la seua total oposició a la intenció del Govern d’eliminar les Entitats Locals Menors, inclosa de forma encoberta en el nou avantprojecte de Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local.

En l’avantprojecte de juliol de 2012 se suprimien directament les Entitats Locals Menors i ara en el nou s’encobreix aquesta supressió amb una sèrie d’exigències vinculades a plans de sanejament economicofinancers.

La Unió recolza les reivindicacions de les Entitats Locals Menors del País Valencià i assenyala que amb la proposta del Govern està en perill “el manteniment d’unes poblacions amb eminent caràcter rural en perdre la identitat pròpia aqueixes entitats locals menors i minvar els serveis de proximitat i l’atenció al ciutadà, les infraestructures, les inversions, la riquesa local, que disposen en l’actualitat”.

Davant aquesta situació recolza a la Federació d’Entitats Locals Menors (FEVEM) i aposta en lloc de suprimir, “per regular les competències i el finançament de les Entitats Locals Menors enfront de la capitalitat municipal, cosa que evitaria enfrontaments entre tots dos i duplicitats”.

Al País Valencià la decisió afectaria a unes 30.000 persones situades en set entitats locals menors com la Barraca d’ Aigües Vives (Ribera Alta), El Mareny de Barraquetes (Ribera Baixa), El Perelló (Ribera Baixa), La Xara (Marina Alta), Jesús Pobre (Marina Alta), la Llosa de Camacho (Marina Alta) i El Ballestar (Maestrat); poblacions amb un evident component rural que perdrien aqueix acostament dels serveis cap els seus ciutadans.

Ramón Mampel afirma que “el Govern farà un flac favor al mitjà rural si finalment elimina aquestes entitats locals menors perquè la falta d’inversions i serveis contribuirà més si cap a l’èxode del món rural cap a les ciutats, quan el més lògic dins d’un context de crisi econòmica com l’actual hauria de ser el contrari. És un pas arrere que ens retrocedeix més de 130 anys i converteix els habitants d’aquestes entitats en ciutadans de segona categoria”.

Comparteix

Icona de pantalla completa