El Consell premia a Botifarra, s’oblida d'Al Tall i guardona a Lo Rat Penat

L'entitat regioanalista està en contra la unitat de la llengua i contra els catalans
4 octubre 2013 01:00h
RedactaVeu / EFE / València

El ple del Consell ha acordat concedir la Distinció al Mèrit Cultural amb motiu del 9 d'Octubre a l'actriu María Luisa Merlo (València, 1941), a l’Escolania de la Verge dels Desemparats, creada en 1958 i que ha format a més de 500 xiquets, i a Pep Gimeno ’Botifarra’ (Xàtiva, 1962), cantaor tradicional valencià amb trenta anys d'experiència.

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que, dins dels distingits per la Generalitat, “cal destacar d’una forma positiva el reconeixement a Pep Gimeno ‘Botifarra’, per ser un gran cantant en valencià, que ha treballat i treballa per recuperar la nostra música més autèntica i que, amb eixa distinció, també es dóna visibilitat als músics valencians que treballen des de fa dècades sense el suport de la Generalitat i amb la marginació més absoluta dels mitjans de comunicació públics”.

Si la distinció a Pep Gimeno és positiva, des de Compromís també han lamentat que no s’haja donat una altra distinció a Al Tall. Segons Morera, “lamentem que no s’haja fet eixe reconeixement cultural al grup Al Tall, enguany que ha anunciat la seua dissolució després de més de 30 anys en defensa de la música tradicional i en la difusió i revitalització dels nostres sons més autòctons”.

La Generalitat premia a fundadors de Porcelanosa, a Manzanares i a Lo Rat Penat

L'Alta Distinció de la Generalitat amb motiu serà lliurada als empresaris fundadors de Porcelonosa, Manuel i Héctor Colonques i, a títol pòstum, José Soriano; al torero alacantí José Mari Manzanares i a la societat cultural Lo Rat Penat.

Segons ha explicat en la roda de premsa posterior al ple el vicepresident, José Císcar, la Distinció de la Generalitat recau aquest anys en els donants de sang del País Valencià i en les marques turístiques València Terra i Mar, Castelló Mediterrani, Costa Blanca, Benidorm i Ciutat de València

La Distinció de la Generalitat es lliurarà també el pròxim dia 9 a la Federació d'Associacions Democràtiques de Jubilats i Pensionistes, la Federació d'Associacions de Ciutadans Majors del País Valencià i la Federació d'Organitzacions de Majors del País Valencià.

La Distinció al Mèrit Científic és enguany per al neurobiòleg Juan Lerma Gómez i la Unitat d'Oncologia Pediàtrica Hospital La Fe de València.

La Medalla d'Or al Mèrit Esportiu és per al jugador d'handbol Gedeón Guardiola Villaplana, el futbolista David Albelda i el pilotari Josep Maria Sarasol (Sarasol II) i la Placa al Mèrit Esportiu per a l'Elx Club de Futbol.

El Consell també lliurarà, en un acte diferent, la Distinció de la Generalitat a cinc víctimes del terrorisme ferides en atemptats entre 2000 i 2003.
Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next