Diari La Veu del País Valencià
L’individual Bancaixa de raspall més obert de les últimes temporades
RedactaVeu / Piles

La Casa de la Cultura de Piles ha estat l’escenari on s’ha presentat el XXVII Campionat Individual Bancaixa de raspall – Trofeu President de la Generalitat Valenciana.

En el present exercici participaran catorze pilotaris, dotze dels quals començaran el torneig amb la disputa dels huitens de final. Després d’açò, els sis vencedors de les diferents eliminatòries es classificaran per als quarts de final, ronda en la qual s’incorporaran al torneig els caps de sèrie Waldo i Coeter II, finalistes de l’última edició.

Una vegada completats els quarts de final, els vencedors de cada partida accediran a les semifinals, que també es completaran a partida única. I després d’aquesta nova garbella, els dos supervivents pugnaran pel títol en la final, programada per al dia 10 de novembre al trinquet de Piles.

La nòmina de participants és la següent: Marrahí, Josep, Moncho, Pepe, Moltó, Punxa, Raúl, Chaveli, Miravalles, Sergio, Ricard, Coeter II, Waldo i el campió de l’Individual sub23, títol que es decidirà aquest diumenge a Xeraco. Els aspirants són Escoto i Mario.

La presentació ha estat presidida per l’alcalde de Piles, David Morant, qui s’ha congratulat pel fet que esta localitat de La Safor aculla la final de tan important competició. A més ha explicat l’esforç que s’està fent des de Piles per a promocionar l’esport de la pilota valenciana.

També han participat en l’acte Saoro Oliver i Alfredo Hernando, representants de la Federació de Pilota Valenciana i Frediesport respectivament. Ambdós han destacat la importància de la competició però sobretot la presència de molts pilotaris joves, que des de fa temps vénen dominant en les competicions per equips.

El defensor del títol, Waldo, ha estat qüestionat pel seu moment de forma i la lesió que arrossega des de fa temps. El pilotari ha respost que “després de tornar a jugar he recaigut en el braç i m’he vist obligat a parar. Però la recuperació evoluciona satisfactòriament i espere estar bé per al moment del meu debut”. No obstant això, Waldo no s’ha fixat la conquesta del títol com a gran objectiu: “treballe per a recuperar-me i jugar. Esta és ara mateix la meua prioritat, així com no tornar a recaure”.

Atès que Waldo no arriba al campionat en plenitud, els mitjans han preguntat a Coeter II si considera que augmenten les seues opcions de proclamar-se campió. El pilotari ha assentit encara que amb matisos. “Si Waldo juga és perquè considera que té opcions. I encara que no arribe pletòric, a un setanta per cent ja és superior a qualsevol de nosaltres”, ha dit. A més, el mitger de Simat de la Valldigna ha reconegut que “pot ser que estiga millor que mai físicament. Arribe molt bé al campionat però en aquesta competició mai se sap què pot succeir”.

Comparteix

Icona de pantalla completa