Diari La Veu del País Valencià
Cocentaina presenta les novetats d’una Fira de Tots Sants
RedactaVeu / Cocentaina

Aquest divendres 4 d’octubre, el Centre Social del Real Blanc, ha acollit l’acte de presentació de la 667a edició de la Fira de Tots Sants de Cocentaina. Les màximes autoritats locals, encapçalades per l’alcalde Rafa Briet, han presenciat juntament amb els veïns i veïnes del poble aquest tret d’eixida del certamen que ara fa poc més d’un any va ser declarat d’Interès Turístic Nacional.

A més, aquest acte ha aprofitat per desvelar dos dels millors secrets, fins la nit de divendres, que ens tenia reservats aquesta Fira de 2013. Per una banda es va destapar -a l’acabament de l’acte- el cartell que servirà d’imatge identificativa d’aquesta edició, obra del veí de Beniarrés Jesús Llopis, qui va tenir amables paraules pel poble contestà i per la seua Fira. I per altra banda, es va donar a conèixer la personalitat que llegirà el ‘Privilegi’, moment que serveix per inaugurar tots els anys la Fira quan arriba l’1 de novembre. Aquest honor correspondrà a l’esportista internacional del voleibol José Luís Moltó, qui es va dirigir als assistents mitjançant la projecció d’un vídeo a la pantalla gegant del saló d’actes.

Pel que respecta a les principals novetats de la Fira, tot i que s’aniran desgranant poc a poc en les pròximes setmanes, trobem l’augment de metres quadrats destinats a aparcaments, l’augment de punts d’WC, consolidació del transport d’autobús-llançadora entre els pàrquings i l’espai expositiu de la Fira, millores en el sistema de repartiment d’acreditacions pels veïns i veïnes, millores en la senyalització als accessos, augment de l’oferta de gran format i bestiar, trasllat dels espais culturals a edificis municipals…

A més, en aquest 2013 s’apostarà d’una forma contundent per les tecnologies més capdavanteres en aquests moments. Així, s’ha creat una aplicació per a Android i iOS amb tots els detalls i tota la informació necessària pels visitants que acudisquen a la Fira de Tots Sants de Cocentaina. De fet, va ser José Blanes, responsable de l’empresa que ha desenvolupat la tecnologia, el qui va explicar el seu funcionament a l’auditori. Aquesta nova aplicació s’unirà als ja implantats codis QR.

El regidor Vicent Sandoval, qui no va poder estar físicament a l’acte per motius personals, va agrair -al seu escrit- a tots els assistents la seua presència, anunciant un nou certamen replet d’èxit gràcies a la implicació de tots els veïns i veïnes del poble.

Per la seua banda l’alcalde Rafa Briet, a l’acabament de l’acte, va tornar a insistir en la importància de la Fira de Tots Sants de Cocentaina com a dinamitzadora de l’economia en un moment de dificultat com l’actual. I va instar a les administracions superiors a mostrar el seu suport al poble de Cocentaina mitjançant la Fira, un certamen únic i exemple de gestió a tot el País Valencià.

A l’acte de presentació de la Fira es lliurà una Menció Especial de Fira a l’Associació Bonsai de Cocentaina, en la persona de José Valls. Un homenatge que reconeix la seua dedicació i esforç per l’engrandiment i promoció de Cocentaina.

Comparteix

Icona de pantalla completa