Diari La Veu del País Valencià
60.000 currículums opten a 300 llocs a la planta de Dafsa de Sogorb
EFE / Castelló

Dafsa invertirà 50 milions d’euros per a l’engegada en 2014 d’aquesta nova fàbrica de producció, processament i envasament, que construeix al Polígon de l’Esperança de la localitat i permetrà la creació de 500 llocs de treball (300 directes i 200 indirectes).

La planta, altament tecnificada, fabricarà sucs 100% exprimits, nèctars, concentrats, sucs de fruites amb llet, plats preparats (cremes de tot tipus, gaspatxos, ajoblanco i salmorejo), brous naturals, ‘smoothies’ i orxata, i està preparada per a processar i envasar un altre tipus de productes.

Fonts municipals han informat que encara que la xifra és “exagerada”, els responsables de recursos humans han detectat que alguns currículums que estan duplicats, per la qual cosa la quantitat de sol·licituds no coincideix amb el nombre real d’aspirants. En qualsevol cas els sol·licitants estaran per sobre dels 40.000, per la qual cosa hi ha al voltant de 130 demandants d’ocupació per cada lloc de treball.

La contractació de personal ja ha començat, encara que de forma molt puntual, per a llocs de responsabilitat de direcció, tècnics especialitzats i treballadors per a dur a terme els cursos formatius necessaris per a adquirir els coneixements corresponents de cara a exercir les tasques assignades.

L’alcalde de Sogorb, Rafael Calvo, ha explicat que la contractació de treballadors “serà escalonada, no hi ha una data per a fer una selecció”. “Estan seleccionant personal de la part superior de la piràmide i a poc a poc aniran baixant. Crec que al maig o juny com a màxim serà la selecció multitudinària”, segons Calvo.

Aquesta oferta d’ocupació ha augmentat en un 30% el nombre d’aturats registrats en la localitat de Sogorb, ja que aturats d’altres localitats s’han inscrit per a tenir més opcions a ser contractats.

Comparteix

Icona de pantalla completa