Diari La Veu del País Valencià
Fabra intenta tranquil·litzar els alcaldes de les zones amb més sismes
EFE / Castelló

Així ho ha transmès Fabra als regidors de Vinaròs (Juan Bautista Juan), Benicarló (Marcelino Domingo) i Peníscola (Andrés Martínez) i els ha ofert “tota la informació a l’abast” del Govern valencià sobre la planta del magatzem subterrani de gas natural i els més de 400 terratrèmols succeïts al Golf de València des del passat 8 de setembre.

Segons ha afirmat, el Govern valencià es troba “a l’espera” de les decisions que puga prendre sobre aquest tema el Govern central, una vegada tinga en la seua mà els informes tècnics que ha encarregat sobre les injeccions de gas del projecte Castor i la seua possible relació amb els moviments de terra al Golf de València.

Fabra ha anunciat, a més, l’obertura d’una “finestreta única” en la pàgina web del 112 País Valencià perquè els ciutadans disposen de “tota la informació possible” sobre aquest tema i plantegen les seues qüestions, i així generar “serenitat” en la població.

Així mateix, ha avançat que, en la reunió convocada aquest dilluns pel Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme posarà “sobre la taula totes les inquietuds” que els dirigents dels municipis afectats li han transmès.

Castor descarta sismes majors i afirma que la falla gran no s’ha mogut

L’empresa que gestiona el projecte Castor, Escal UGS, ha descartat hui moviments sísmics majors que els actuals i afirma que la falla gran d’Amposta no s’ha mogut, segons el seu portaveu, Recaredo del Poltro.

Així mateix, ha descartat moviments sísmics més forts que els actuals davant les costes de les comarques del Montsià i el Baix Maestrat. Al seu judici, la falla d’Amposta no s’ha mogut, sinó que la causa dels terratrèmols ha sigut alguna petita falla col·lateral i desconeguda fins ara, i per tant açò descarta que puga haver-hi moviments sísmics de més intensitat.

La Plataforma en Defensa del Sénia va acordar anit, en assemblea, presentar una denúncia davant la Fiscalia de Castelló i ha convocat per a demà diumenge una concentració a Les Cases d’Alcanar per a promoure el desmantellament de la planta.

Comparteix

Icona de pantalla completa