Diari La Veu del País Valencià
Veïns de Peníscola se sumen a les mobilitzacions contra el projecte Castor
EFE / Peníscola

A l’Ajuntament, situat en el casc antic de la localitat costanera de Peníscola, centenars de veïns han exclamat “no a Castor, no a la injecció”, amb el suport de l’alcalde del municipi Andrés Martínez i la corporació municipal. L’alcalde ha assegurat que Peníscola ha eixit a dir “no a Castor” un projecte que “ja vam dir en el seu moment que no era interessant per a la nostra zona, que no li aporta riquesa ni molt menys”.

Martínez va afirmar que per a una localitat que viu del Turisme una situació com l’actual és perjudicial i els hostaleres de la zona, ha explicat, ja han mostrat la seua preocupació pel perjudici que açò puga tenir sobre l’ocupació. “No podem tolerar que tot pel que hem treballat se’n vaja” pels problemes “ocasionats per una empresa”, ha postil·lat.

Un dia abans, els veïns de Benicarló es van manifestar també enfront del seu ajuntament per a demanar el tancament definitiu de la planta, igual que van fer dijous passat els habitants de Vinaròs. Des del passat 13 de setembre s’han produït al Golf de València, a l’entorn del Projecte Castor més de 400 sismes, en la seua majoria de baixa intensitat, que podrien estar provocats, segons apunten els experts, a l’extracció de gas que es fa en la planta.

Les mobilitzacions continuen hui a Alcanar, ja que la Plataforma en defensa de les Terres del Sénia ha convocat una concentració a les 12 hores a les Cases d’Alcanar.

Dilluns les autoritats de la Generalitat mantindran una reunió amb el Ministeri d’Indústria per a fer un seguiment dels informes que s’estan elaborant sobre les causes de l’augment de l’activitat sísmica.

Disminueix la freqüència i la magnitud dels sismes a l’entorn de Castor

La freqüència i la magnitud dels sismes registrats al Golf de València a l’entorn del Projecte Castor ha disminuït durant els dos últims dies, ja que durant la passada matinada i aquest matí solament s’han produït 4 moviments sísmics amb una magnitud màxima d’1,6 graus en l’escala Richter.

El descens destacable va començar ahir dissabte 5 d’octubre, quan es van registrar 12 moviments amb una magnitud màxima de 2,2 graus en l’escala Richter, segons les dades de l’Institut Geogràfic Nacional.

Els moviments sísmics van començar a augmentar la seua freqüència a l’entorn de la planta d’extracció de gas Castor el passat dia 13 de setembre. No obstant açò l’alarma entre la població va arribar durant la setmana passada, quan es van arribar a registrar moviments de 4,1 i 4,2 graus en l’escala Richter, que van tenir una intensitat de 3 graus i van ser percebuts per la població.

Comparteix

Icona de pantalla completa