Quant ha costat el fracassat projecte de l’edifici del Rectorat de la VIU?

La diputada d'EUPV, Marina Albiol, informa que aquest projecte, pressupostat en uns 7,5 milions d’euros, va ser encarregat a l’arquitecte Frank Ghery i a dia de hui no sabem res d’ell
6 octubre 2013 01:00h
RedactaVeu / Castelló
 
Albiol ha ressaltat els paral·lelismes entre la situació actual del Centre de Convencions i de l'edifici del Rectorat de la VIU, “dos projectes faraònics de Castelló, finalment suprimits pel Partit Popular”, i afegeix, “de Calatrava sabem que va cobrar 2,7 milions d’euros, però encara no sabem quant va cobrar Ghery i en quin concepte”.
 
La diputada ha recordat que en diverses ocasions el Consell ha evitat donar informació sobre el projecte de construcció de l’edifici del Rectorat de la VIU a EUPV, “una opacitat que no entenem, per això preguntarem les vegades que escaiga per la despesa que ha representat aquest projecte”.
 
“Només sabem d’un viatge del llavors alcalde de Castelló i del Conseller d’Educació, Alberto Fabra i Alejandro Font de Mora, a Califòrnia en el qual es van reunir amb l’arquitecte nord-americà, i es va anunciar la signatura d’una carta d’acord amb l’arquitecte”, critica la representant d’esquerres, “la ciutadania té dret a saber on es gasta el Partit Popular els diners dels seus impostos”.
 
La parlamentària, critica que el Consell impulsarà una universitat privada a Castelló, reforçada amb fons públics, quan ja existia una universitat pública amb un deute milionari per part de l'administració autonòmica. “Aquesta universitat ha sigut un fracàs i el Consell es s’hi vol desfer el més aviat possible, és tot un escàndol”.
 
Per a finalitzar, la diputada ha recordat que Esquerra Unida sempre s'ha oposat des del principi a la VIU i al projecte de l’edifici del Rectorat de Castelló, “ja que es podrien destinar eixos diners a potenciar les universitats públiques, com per exemple la UJI a Castelló”.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next